Nem lesznek cross-gen játékok a PlayStation 5 nyitócímei?

PlayStation 5 – Ha egy pókermeccsről lenne szó, akkor most lenne az, hogy a Sony minden bizonnyal all-int mondana.

Ritkaság, hogy egy podcastre egy nap alatt kétszer hivatkozunk, de ezúttal ez a helyzet – a Kotaku Splitscreen podcastjén a Kotakunál dolgozó Jason Schreier arról beszélt, hogy hallott a PlayStation 5 nyitócímeiről, és megerősítette, hogy ezek a játékok (itt természetesen nem bonyolódott részletekbe – akkor valószínűleg a Sony szépen beperelné egy feltehetőleges titoktartási szerződés felrúgása miatt) nem fognak PlayStation 4-re megjelenni, hanem kizárólag a PS5-ön lennének elérhetőek. Valószínűleg ezek a first-party és second-party játékok, azaz közvetlenül a Sony Interactive Entertainment stúdiói, illetve a Sony-hoz közel álló csapatok fejlesztéseiről van szó, NEM a külsős, third-party projektekről (pl. a következő Assassin’s Creedről).

Schreier nem tud a Microsoft terveiről, de szerinte a Project Scarlett nyitócímei a PC-t és az Xbox One-t is megcélozzák. (És ebben van logika: a Halo Infinite ugyanis pont ezzel a megközelítéssel fog élni.) Hozzátette, hogy lesznek opciók a játék fizetés nélküli kipróbálására (rövid ideig működik a fizetés előtt – ilyesmit a Netflix, vagy más videóstreamelő szolgáltatás is használ).

A PlayStation 5 valamikor egy év múlva fog megjelenni, még ismeretlen áron és megjelenési napon (mondjuk erre már volt pletyka), és ne számítsunk arra, hogy a 10-én érkező State of Play során szó legyen a PS5-ről. (Nagyobb esély lehet a több pletykában is megemlített PlayStation 5-bemutatóra valamikor február során…) Hallottunk a héten hivatalosan is olyat a Sony-tól, hogy a PlayStation 4 Pro után a technológiai fejlődés miatt a PlayStation 5 esetében is megléphetnek egy „félgenerációs” frissítést.

A pletykák és itt-ott elszórt információk miatt nehéz még megjósolni, hogy a PlayStation 5 képes lesz-e a PlayStation 4 elismerésre méltó eladási adatait elérni, vagy ezúttal az Xbox képes lesz teret nyerni a Sony-val szemben.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu