Többezer negatív értékeléstől szabadult meg a Metacriticen a Death Stranding

A holnapi naptól rivális nélkül maradó Metacritic (mivel 9-én bezár a GameRankings) hatezernél is több negatív felhasználói értékelést pucolt le Hideo Kojima új Death Stranding játékáról.

Tegnap még 9355 negatív értékelés volt egy 5,1-es átlagpontszámmal (1-10 skálán!) a Death Strandingen a felhasználói értékelések térfelén. Most már 2958-ra le lett vágva, 7,4-es átlaggal, azaz 6397 felhasználó értékelését távolította el az oldal, olvasható a Redditen. Mindezt anélkül tette meg a Metacritic, hogy bejelentette volna (legalább a Valve előre mondta, hogy a negatív tesztbombákkal érintett játékoknál hasonlóan cselekednek – egy újabb példa erre a Borderlands 2 lenne, amit azért húznak le a Steamen, mert a Borderlands 3 Epic Games Store-exkluzivitása miatt nem lesz arrafelé még jó ideig elérhető, és mivel Tim Sweeney oldalán nincsen fórumra lehetőség, a BL2 Steam fórumát használják…) a Kojima Productions játékának értékelésjavítását – és úgy tűnik, hogy mindössze egy játék esetében tette ezt a site, ami már a felettébb gyanús kategóriát súrolja…

Az 1-10-es skálán gyakran láthatjuk, hogy a Metacriticen a 0, az 1, vagy 10 értékelés van sokszor alkalmazva, ami így irrelevánssá teszi az emiatt elég szépen eltorzult átlagértéket mutató pontszámot (itt viszont a Steam jól tette, hogy felfele mutató és lefele mutató hüvelykujjas rendszert hozott össze).

A Metacritic eközben nyilvánosságra hozta az utóbbi évtized ötven legjobb játékát tartalmazó listáját, amit itt találhatunk – itt az internetes sajtó értékeléseiből kialakuló átlagpontszámokat vették figyelembe. Az első két helyet amúgy a Nintendo szépen behúzta: az első helyen a Super Mario Galaxy 2 (Wii) áll, a másodikon pedig a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, annak is a Nintendo Switch portja. A dobogóra még felfért a Red Dead Redemption 2 PlayStation 4-es verziója is. A 2019-es lista is már alakul: itt a Resident Evil 2 Remake van az élen (91/100-as átlaggal), amit a Sekiro: Shadows Die Twice (91), illetve a Final Fantasy XIV: Shadowbringers (szintén 91) követ.

Remélhetőleg nem egyszeri eset a Death Stranding tisztítása.

Forrás: PSL, VGC

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu