Lesz egy új PlayStation 5-ös kontroller is?

Nem csak a DualShock 5 lehet tervben a Sony-nál, hanem egy másik, az eddigiektől eltérő kontroller is.

Maga a PlayStation 5 kinézete is még kérdőjeles, de láthattunk már képeket a fejlesztőkészletből, így a V bevágású konzol nem biztos, hogy végleges formájában is ilyen lesz. A DualShock 5-ről is láttunk már egy fotót két fejlesztőkészleten, de közben itt van egy újabb szabadalom (), amit ismét a holland Let’s Go Digital osztott meg. Ezen bizony a kontroller nem a megszokott formájú, sőt.

Nos, úgy tűnik, hogy a Sony annak ellenére, hogy a handheld piacról kilépett, felveheti a versenyt a Nintendo Switch-csel, ugyanis a szabadalom egy kisebb, hordozható, kijelzőt tartalmazó kontrollerről szól, amiben gyorsulási-, és mozgásérzékelők, illetve akár egy ujjlenyomat-olvasó és egy pulzusmérő is lehet benne. Ezzel a Sony azt érhetné el, hogy miközben otthon van a PlayStationünk, játszhassunk például a buszon hazafelé, így pedig mondjuk a Google Stadiával, vagy a Samsung PlayGalaxy Linkjével is felvehetné a versenyt. De zenét is hallgathatnánk, emaileket is nézhetnénk, vagy TV-zhetnénk is, mindezt a felhőn keresztül… de miért emlékeztet minket a kinézet a Game Boy Micróra?

Egy másik szabadalom pedig arra vonatkozik, hogy akár egyjátékos címeket is lehessen úgy játszani, hogy mondjuk ketten, vagy akár hárman is irányítunk egy karaktert. (Nem éppen erre gondolunk a közösségi játék fogalma alatt…) Az egyik illető az analóg karokat, a másik a D-Padot, a harmadik pedig a további gombokat, ravaszokat kezelné. Ez kicsit őrült elképzelésnek hangzik, hát még az, hogy mindenkinek külön kontrollere, és az időtől és aktivitástól függően változó szerepe lenne…

Az első ötlet nem hangzik rosszul, a másik pedig bár így helyi multiplayert hozhatna létre, inkább hangzik komikusnak mint komolynak. Mindenesetre ezek még be nem jelentett dolgok, és a PlayStation 5 megjelenésére is kb. egy évet várnunk kell (nem tudni még, hogy mikor, és mennyiért kerül majd a boltokba).

Forrás: Slashgear

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu