Resident Evil 3 Remake: tényleg hamarabb itt lesz mint hinnénk [VIDEO]

A márciusi pletykák nem tévedtek: tényleg nem a Capcom fejleszti belsőleg a State of Play során bejelentett Resident Evil 3 Remake-et, és tényleg sokat nem kell várni rá.

„Éld át Raccoon City klimatikus eseményeit a Resident Evil 3 teljes újraképzelésében. Ez a [játékosok által] nagyban igényelt folytatás a 94 milliós eladásokkal rendelkező franchise-ban a díjnyertes Resident Evil 2 [Remake] után jön, és befejezi a Raccoon City-történetszálat. A Resident Evil 3-ban benne lesz az online 4v1 aszimmetrikus multiplayer élmény, a Resident Evil Resistance is, amikor az megjelenik április 3-án PlayStation 4-en, Xbox One-on és Steamen.

A Resident Evil 3-ban Jill Valentine, a S.T.A.R.S tagja (aki a videojátékos hősnők egyik ikonikus alakja) elmenekül egy városból, amiben a zombik és más rémisztő lények túlnyomó erőben vannak. A Capcom saját RE Engine-jével építve a Resident Evil 3 modernizált játékmenetet tartalmaz, ami kombinálja az akciót a klasszikus túlélő horrorral, nagy felbontásban.

Jill szívtépő eseményei a Resident Evil 3-ban a Resident Evil 2 előtt és után is játszódik, és új fényt derít Raccoon City lakosainak állapotára. Minden elmenekülési esélyt elvágja a Resident Evil franchise másik sztárja, a toronymagas bioorganikus fegyver, a Nemesis. Ez a brutális, de intelligens szörnyeteg nagy erejű fegyverarzenált vet be, hogy minden túlélő S.T.A.R.S tagot kiiktasson a városban – és Jill az utolsó célpontja.

Egy rajongói kedvenc újjászületése – ez a nagyban követelt játék az eredeti játék megjelenése után 20 évvel modernizálja a klasszikust.

Közvetlen közelről – a váll feletti kamera, illetve a modernizált irányítási séma felújítja az 1999-es túlélő horrorklasszikust, és a játékosokat mindegyik vérfagyasztó találkozásba és ijesztő pillanatokba bevonja, ahogy ők Raccoon City romjaiban igazodnak el.

Raccoon City másik oldala – élj át egy másik szemszöget a T-vírus rémálomszerű kitöréséről ebben a korábban élénk városban. Ezt a biológiai fegyvert az Umbrella fejlesztette ki. Jill szívszorongató küzdelme a túlélés érdekében a vírus kitörésének kezdeti pillanataiban kezdődik, majd a nagy sikerű, bestseller Resident Evil 2 eseményeivel egy időben is játszódik, mielőtt a Raccoon City-történet drámai befejezéséhez érne.

Intenzív akció + klasszikus túlélő horror – juss túl a vérfagyasztó küzdelmeken ebben a folyamatos túlélésért folyó harcban, ami feltekeri a játékot meghatározó intenzitást. A körömrágó felfedezések kiegészítik a magukkal ragadó puzzlemegoldásokat, amiket a rajongók megszerettek.

Felerősített feszültség – Az RE Engine egy fotorealisztikus, apokaliptikus környezetet hoz létre, ahol a groteszk zombik, borzalmas lények, és egy állandó követő [a Nemesis] vár minden sarkon. Ez az engine több sikeres játékban látható volt már mint például a Resident Evil 2-ben, a Devil May Cry 5-ben, és a Resident Evil 7: biohazardban.

Prémium gyűjtői kiadás – az észak-amerikai Resident Evil-rajongók gyűjtői kiadást is vásárolhatnak PlayStation 4-en vagy Xbox One-on. Ebben a Resident Evil 3 lemezes kiadása, egy Jill Valentine-figura (kb. 27×20 centis), egy művészeti könyv, egy kétoldalas Raccoon City-térkép, és egy digitális soundtrack is található,” mondja a Resident Evil 3-ról a Capcom sajtóközleménye, de szerintünk Európában is lesz gyűjtői kiadás (csak nem 180 dollárért), csak itt egy két lemezes soundtrack lesz (egy a Resident Evil 3-nak, egy a Resident Evil: Resistance-nek), és nem lesz Steelbook sem (az angol, német, francia RE3 oldalak is ezt írják – az ár még kérdéses). Előrendelői bónuszként Jill és Carlos klasszikus kosztümjeit kaphatjuk meg. A Resident Evil Resistance korábban Project Resistance néven futott, és annak közleményét anno már lefordítottuk – ez az a 4v1 aszimmetrikus multiplayer, aminek a bétája még problematikus volt az ősszel.

A VGC arról ír, hogy a Resident Evil 3 Remake-et fejlesztő M-Two (a Capcom sajtóközleménye Capcomot írt, nem úgy van az…) alapítója az a Tatsuya Minami, ami 2016-ig a PlatinumGames vezérigazgatója volt. Ez a stúdió állítólag több mint egy éve fut, és sok ex-PlatinumGames és Capcomos alkalmazottból alakult 2017-ben, és akkor a Capcom maga is anyagilag támogatta az M-Twot (a vicc az, hogy a PlatinumGames ex-Capcomos alkalmazottakból jött létre a múltban – a Capcom reverse Uno kártyát vetett be?), ami technikailag független stúdió saját projektekkel. A név mögött a VGC pár forrása szerint az van, hogy Minami korábban megkereste a Resident Evil atyját, Shinji Mikamit, hogy legyen ő a társalapító (ezért van magyarul az, hogy „M-kettő”), de ő maradt a Tango Gameworksnél, a név pedig nem változott. Erről persze sem a Capcom, sem a Bethesda nem nyilatkozott.

A végére két rövidebb részlet – a Capcom állítólag „közel befejezett állapotban” törölte (!?) a több éve bejelentett és régóta nem látott Deep Down-t, és a Capcom bejelentette, hogy a januárban PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re megjelent Resident Evil 2 Remake több mint öt millió példányban kelt már el, amivel az először 1998-ban PS1-re megjelent eredetit is lepipálta (4,96 millió).

A Resident Evil 3 Remake, illetve annak multiplayer komponense, a Resident Evil Resistance is április 3-án fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu