Half-Life: Alyx: nem zárja ki a PlayStation VR-portot a Valve

A Valve következő játéka a Half-Life: Alyx akár a Sony virtuális valóság-headsetén is felütheti majd a fejét.

Tavasszal arról volt szó, hogy a PlayStation VR az eddigi legkelendőbb VR-headset, ugyanis 2016 októbere és 2019 március vége között több mint 4,2 millió fogyott belőle. Emiatt pedig nem csoda, hogy Alyx Vance történetével kapcsolatban a Valve nem zárja ki a port lehetőségét – Greg Coomer, aki régóta termékdizájnerként dolgozik a Valve-nál, ezt mondta a PushSquare-nek: „Úgy hisszük, hogy a Sony virtuális valóság-platformja hatalmas siker a médium számára [itt általánosságban véve a VR-ra gondolt – a szerk.], és úgy hisszük, hogy sok Sony-s fogyasztó imádná, ha átélhetné a Half-Life új fejezetét. [Jelenleg nincsen aktív fejlesztés alatt], mert az alap, első kiadásra koncentrálunk, de a Valve nem zár ki semmit sem.” Ezzel tehát a Valve nem zárkózik el a PlayStation VR-porttól, de ha ez bekövetkezik, akkor nagy eséllyel a következő generációs változatra hozzák össze, mert tuti, hogy készül a PlayStation 5 mellett.

„A Half-Life: Alyx a Valve VR-os visszatérése a Half-Life sorozathoz. Ez egy olyan, a Half-Life és a Half-Life 2 közt játszódó történet, amiben egy lehetetlen harc zajlik egy harapós földönkívüli faj, a Combine ellen. Alyx Vance-ként te vagy az emberiség egyetlen esélye a túlélésre. A Combine hatalma a bolygó felett csak erősödött a Black Mesa-incidens óta, mivel elfogják a városokban a még megmaradt lakosságot. Köztük van a Föld néhány legnagyobb tudósa, te, és apád, Dr. Eli Vance. Egy kezdő ellenállás alapítójaként folytattad a titkos tudományos munkásságod: kritikus kutatásokat végeztél el, és felbecsülhetetlen értékű eszközöket építettél annak a néhány bátor embernek, aki ellen mer állni a Combine-nak. Minden nap többet tudsz meg az ellenfeledről, és minden nap egy gyenge pont felfedezése felé tartasz munkáddal.

A Valve visszatérése a Half-Life univerzumhoz (ami mindennek a kezdete volt a cégnél) alapjából a virtuális valóságra lett építve. A VR úgy lett megalkotva, hogy lehetőség legyen a Half-Life szívében levő játékmenetre. Merülj el mély környezetbeli interakciókban, a puzzle-k megoldásában, a világ felfedezésében és az erőszakos harcokban. Tanulj meg egy törött falt megkerülve célozni a lehetetlen találat elérése céljából. Kutasd át a polcokat, hogy megtaláld a gyógyító tűt és pár shotgun töltényt. Manipuláld az eszközöket, hogy a földönkívüli kezelőfelületeket feltörd. Dobj át egy üveget az ablakon, hogy eltereld az ellenfelek figyelmét. Tépd le a Headcrabet a fejedről, és dobd egy Combine katonára.

Azok, akik megvásárolják az év végéig a Valve Index hardvert, egyedi bónuszokhoz jutnak 2020 elején: fedezd fel a Half-Life: Alyx környezeteit a SteamVR-os nyitófelületeden; eltérő fegyverskinek Alyx arzenáljának feldíszítése érdekében; egyedi Half-Life: Alyx témájú tartalmak a Counter-Strike: Global Offensive-ben és a Dota 2-ben; illetve a közösség által felépített környezetek – egy Source 2-es eszközkészlet fog a játékkal együtt megjelenni, hogy új környezeteket lehessen megalkotni vele, így bármelyik játékos készíthet területeket, amiket élvezhet a közösség. A Hammer, a Valve pályapublikáló eszköze frissítve lett a játék összes VR-os játékmenetbeli eszközével és komponensével,” írja a játék Steam-oldala, ahol még 10%-os előrendelői kedvezmény van.

A Half-Life: Alyx márciusban fog megjelenni. Támogatni fogja a Valve Indexet, a HTC Vive-ot, az Oculus Riftet, az Oculus Questet egy PC-n egy linkkábellel, illetve a Windows kevert valóságos (mixed reality) eszközeit.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu