Bigby mentőövet kapott: feltámad a The Wolf Among Us 2! [VIDEO]

A hivatalosan The Wolf Among Us 2: A Telltale Series névre hallgató játékot újra bejelentette a Telltale Games és az AdHoc Studio. (Feltámadt a Telltale? Csak így, a semmiből? A Telltale-utód LCG nekromanta volna?)

„Az LCG Entertainment, ami Telltaleként üzletel, ma megerősítette, hogy a The Wolf Among Us 2 ismét fejlesztés alatt áll. A Telltale összeállt az AdHoc Studioval, a korábbi Telltale-alkalmazottakból álló kreatív csapattal, hogy közösen folytassák a munkát a díjnyertes The Wolf Among Us sorozat második részén.

Idén augusztusban az LCG Entertainment befejezte a Telltale Games brandjének, annak assetjeinek, illetve technológiájának felvásárlási folyamatát azzal a céllal, hogy feltámassza az eredeti cég játékkatalógusát, és hogy új játékokat fejlesszen a cég népszerű licenszelt IP-iből. A The Wolf Among Us 2 az első új bejelentett játék a felvásárlás óta, és a DC révén a Warner Bros. Interactive Entertainmenttől van licencelve. A játék a The Game Awards során lett bejelentve, és először PC-n lesz elérhető [időzített] Epic Games Store-exkluzívként, illetve konzolokon is.

„A The Wolf Among Us az egyik legnépszerűbb játék a Telltale katalógusában, így boldogak vagyunk, hogy bejelenthessük: ismét elkezdődött a Wolf 2 fejlesztése, és biztosíthatjuk a sorozat rajongóit arról, hogy jó kezekben van a játék. Az AdHock Studioval való együttműködés révén sok fő kreatív és fejlesztési tehetséggel dolgozhatunk együtt az eredeti Wolf-sorozat csapatából, miközben stratégiailag növelhetjük az új Telltale-t,” mondja Jamie Ottilie, az LCG Entertainment/Telltale vezérigazgatója.

A The Wolf Among Us 2-n a rendezők (Nick Herman, Dennis Lenart) és az író (Pierre Shorette) az AdHoc révén ismét a sorozaton dolgoznak. Visszatérnek a díjnyertes szinkronhangok (Adam Harrington Bigby Wolf szerepében, Erin Yvette Snow Whiteként), illetve a dalszerő Jared Emerson-Johnson is. Továbbá a Telltale Games korábbi mérnöki alelnök, Zac Litton is csatlakozott az új Telltale csapathoz technikai főnökként. „Amikor felbukkant a lehetőség, könnyű döntés volt számunkra. A The Wolf Among Us fejlesztése az első projektem volt a Telltale-nél, és ez volt egy kreatív partneri kapcsolat kezdete számomra Nickkel és Dennisszel, és értelemszerűen izgatottak vagyunk, hogy az univerzumot még jobban felfedezhessük,” mondja Pierre Shorette, az AdHoc kreatív vezetője.

A The Wolf Among Us Bill Willingham Fables képregénysorozatán alapul (ezt a DC adja ki), és ez egy öt részes előzmény, ami húsz évvel a képregények előtt játszódik. A sorozatban több karakter is felbukkan a tündérmesékből és a folklórból. Ők a Fable-k, akik egy titkos közösséget alapítottak New York városán belül, ennek neve Fabletown. [Meseváros? – a szerk.] Kritikai sikerei, BAFTA és D.I.C.E. díjak jelölései, továbbá a játékirányzat és egyes [játékbeli előadással kapcsolatos] teljesítmények miatt a The Wolf Among Us jelentős rajongói bázist hozott össze, akik alig várják a második évadot,” mondja a Telltale sajtóközleménye.

Az első The Wolf Among Us 2013-2014 között futott, és ebben Bigby Wolf eseményét láthatjuk 1986-ból. Egy nyomozásnak indul a történet, de a sorozatgyilkosságból egy elég komoly sztori alakul ki, és bár majdnem büntetéssel végezzük Snow White-tal (Hófehérke lenne magyarul a név…) egyetemben, Nerissa, az egyik felnőtt foglalkozású hölgy húz ki minket a bajból. Ez a játék volt a Telltale másik nagy dobása a The Walking Dead után, és jelenleg ingyenesen elérhető az Epic Games Store-on keresztül.

Mivel a konzolokat nem határozták meg, gyanús, hogy ebből egy PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X port is lesz…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu