Xbox Series X, Senua’s Saga: Hellblade II: next-gen fokozatba vált az Xbox [VIDEO]

Xbox Series X, az eddig Project Scarlettként futó következő Xbox első játéka, a Senua’s Saga: Hellblade II is megerősítésre került a The Game Awards során.

Ízlelgessük ezt a nevet, hogy Xbox Series X, mivel ez a Project Scarlett végleges neve. A Scarlettet nyugodtan nevezhetnénk PC-nek is, mert echte toronyházba építette a Microsoft, akiktől lefordítjuk a sajtóközleményt:

„18 éven és 3 konzolgeneráción át az Xbox közössége megmutatta nekünk az erőhatást, ami ránk hatással lehet a játékok és a szórakozás révén. Ahogy a videojátékok új generációjába lépünk, látjuk a jövőt, ahol azonnal elmerülsz a játékaidban – ahol a világok még inkább életszerűek, immerzívek, rád reagálóak és meglepőek lehetnek -, és ahol te vagy a játékélményed központjában. Az új Xbox Series X-szel [Xbox X-Sorozatként lehetne fordítani, de a PlayStationt sem fordítjuk Játékállomásnak – a szerk.] ezt a látomást megvalósítjuk.

Az Xbox Series X lesz a leggyorsabb, legerősebb konzolunk, és teljesítményben, sebességben és [visszamenőleges játék]kompatibilitásban új szintet teremt; lehetőséget ad arra, hogy a játékos örökséged, három generáció többezer játékát, és további dolgaid magaddal hozhasd [a következő generációba]. Az ipari dizájnja lehetővé teszi, hogy az Xbox One X számítási erejének négyszeresét valósíthassuk meg a legcsendesebb és leghatékonyabb módon – ez olyasmi, ami kritikus mértékben fontos a valóban immerzív játékmenet megvalósításában. Úgy terveztük meg az Xbox One X-et, hogy vízszintesen és függőlegesen is használható lehessen. Bátor és egyedi, pont úgy mint világszerte a rajongóink, illetve az együttműködők és innovátorok csapata, akik felépítették.

Az Xbox név a videojátékokban való mély történetünkhöz, a csapatunk megállíthatatlan szenvedélyéhez, illetve a Microsoft videojátékokhoz köthető jövőjével és a rajongóink iránti elhatározottságunkkal kapcsolatos kifejezése. Azt is megerősíti, hogy egy videojátékos konzol pont csak erre legyen való – videojátékokra.

Az Xbox Series X-szel együtt bemutattuk az új Xbox Wireless kontrollert. Ennek mérete és formája finomhangolva lett, hogy még több emberhez illeszkedjen, és egy új Share gomb is van rajta, hogy a képernyőmentések és a rövid videók felvétele egyszerű legyen, továbbá egy fejlettebb D-Pad is található rajta – ez az Xbox Elite Series 2 Wireless kontrollerből lett átemelve és módosítva. Az új Xbox Wireless kontrollert támogatni fogja az Xbox One és a Windows 10-es PC-k is, és mindegyik Xbox Series X mellé csomagolásra kerül.

Az Xbox Series X lehetőségei révén a fejlesztők képesek lesznek elérni azt, amit a Senua’s Saga: Hellblade II is – a díjnyertes Hellblade: Senua’s Sacrifice folytatása a világszerte elismert fejlesztőktől, a Ninja Theory-tól úgy lett felépítve, hogy az Xbox Series X teljes erejét kihasználhassa. A megosztott videó belőle az engine-en belül lett rögzítve, és az Xbox Series X erejét tükrözi. Ez elérhető lesz a fejlesztőknek arra, hogy új univerzumokat, élményeket és játékokat alkossanak olyan módon, amire eddig nem is gondoltál.

Napjaink játékai lenyűgöző látványvilággal rendelkeznek, és több eltérő, mély történetet adnak elő. Ezért volt az, hogy amikor elkezdtük az Xbox Series X-en a munkát, fontos volt számunkra, hogy folytassuk a fejlesztők részére a csúcskategóriájú vizuális képességek előre mentelét, miközben biztosítjuk, hogy a játékaikban még nagyobb érzéseket, empátiát tudjanak megvalósítani. Az Xbox Series X-szel tovább emeljük a játékok kinézetét, játékmenetét és érzését, továbbá eltávolítjuk a technikai korlátokat, amik az előző konzolgenerációkban jelen voltak, és a fejlesztőknek lehetővé tesszük a kiterjedtebb, immerzív játékvilágok létrehozását, hogy még több játékost bírjanak el.

Technikai szemszögből ez világszintű látványvilágban lesz kimutatható 4K felbontásban, 60 FPS-sel, de lehetőség van akár 120 FPS-re is. Támogatva lesz a változtatható frame rate (VFR), illetve a 8K felbontás is. Az egyedileg tervezett processzor (ami a legújabb Zen 2 és a következő generációs RDNA architektúrát alkalmazza a partnerünktől, az AMD-től) révén az Xbox Series X hardveresen gyorsított valós idejű sugárkövetést, illetve olyan teljesítményt fog biztosítani, ami eddig nem volt látható egy konzolban. Továbbá, a szabadalmaztatott változtatható mértékű shading (VRS) technológiánk révén a fejlesztők még többet hozhatnak ki az Xbox Series X GPU-jából, és a következő generációs SSD- nk lényegében eltörli a töltési időket, hogy a játékosok minden eddiginél gyorsabban bekerülhessenek a játékok világába.

Minimalizáljuk a latenciát (a lagot) azáltal, hogy például az Auto Low Latency Mode-ot (ALLM – automatikus alacsony latenciamód) alkalmazzuk, és a fejlesztőknek új funkciókat – mint például a Dynamic Latency Input (DLI – dinamikus bevitel a lag redukálása érdekében) – adunk, hogy az Xbox Series X a legreszponzívabb konzol legyen. Úgy lett megtervezve, hogy a jövője a felhőben legyen, és egyedi képességek lettek a hardverbe és a szoftverbe egyaránt építve, hogy remek játékokat hozhassunk el konzolon és másutt is. Az Xbox Series X olyan szintű grafikai részletességet és immerziót kínál majd, ami az előző konzol generációkban sosem volt kivitelezett.

Az egyik dolog, amire a leginkább büszkék vagyunk, az ígéret betartása a rajongóinknak, akik eddig is és ezután is az Xboxba fognak fektetni. A visszamenőleges kompatibilitás révén elvárhatod, hogy a játékos örökséged, több ezer játék négy konzolgeneráción keresztül, az összes Xbox One kiegészítőd, és az ipari vezető szolgáltatások, mint az Xbox Game Pass, elérhető legyen, amikor bekapcsolod a 2020-as karácsonyi időszakban az új konzolod.

A támogatottsági ígéretünkre építve az Xbox Series X-szel befektetünk a fogyasztóbarát módra, hogy egy játék több generációban is birtokolt lehessen. A first-party címeinkkel az élen – mint például a Halo Infinite 2020-ban – elhatározottak vagyunk, hogy az Xbox Game Studios játékai cross-gen jogokkal rendelkezzenek, és hogy az achievementjeid, elmentéseid több eszközön is működhessenek. Ahogy kiterjesztjük a videojátékokat világszerte több játékosnak, az Xboxos kínálatunk szívében a konzolos játék marad. A játékalkotók világszerte már az Xbox Series X-hez építenek tartalmakat, és a 15 Xbox Game Studios stúdiónk már a legnagyobb és kreatívan a legváltozatosabb Xbox-exkluzív játékokat készítik a történelmünk során. Az Xbox csapat nevében is izgatottak vagyunk, hogy beléphessünk a konzolos játékok jövőjébe veletek, és alig várjuk, hogy 2020-ban többet is megoszthassunk.”

Ez mindent elmond. Árat, pontos megjelenési dátumot, specifikációkat nem tudunk, de a négyszeres számítási teljesítmény azt jelenti, hogy 24 TFLOPS-ot tudhat az Xbox Series X, mivel az Xbox One X 6 TFLOPS-ra képes (a PlayStation 4 Pro pedig 4,2-re). Ez azért kicsit több mint amit eddig hallhattunk, úgyhogy ez még csak merő találgatás. Kérdéses, hogy a Lockhart kódnevű kiadásnak mi lesz majd a neve, ha igazak a pletykák róla – tuti nem a gyengébb kiadást leplezte le a Microsoft, hiszen ott a Blu-ray meghajtó nyílása a konzolon!

A végére a dal, aki esetleg kíváncsi arra, hogy a Hellblade II trailer alatt mi megy: Heilung – In Madjan. (És szerintünk a Senua’s Saga: Hellblade II PC-re is meg fog jelenni. Mostanában MINDEGYIK Xbox One-exkluzív kijön Windows 10-re is – ha nem így lenne, a Microsoft elképzelése nem lenne teljes. Elvégre a Halo Infinite-nél is nyíltan kimondták, hogy három platformra jön, mivel az Xbox One portot is megcsinálják…)

Forrás: Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu