A No More Heroes 3 trailere is plagizált volna? [VIDEO]

Azok után, hogy nemrég a Sony japánoknak szánt egyik promóciós videója került hasonló helyzetbe, most esélyes, hogy a No More Heroes 3 esetében volt „smitpálosodás”.
Első videőban No More Heroes 3 trailere a The Game Awardsról.

Nos, itt kezd érdekes lenni a helyzet. Először a Studio Plumeau egy összehasonlító videót posztolt a Twitteren, ami azóta törlésre került. (Hogy miért, erre nem sokára kitérünk…) Ebben egymás mellett összehasonlította a rövid animációs effektet, ami a játék logóján látható. A hollandiai utrechti stúdió eleinte lopásra gyanakodott, és azt kérdezte a Nintendo amerikai Twitter-fiókjától, a No More Heroes 3-at is fejlesztő Grasshopper Manufacture angol fiókjától és a kiadó Marvelous Gamestől, hogy kinek nyújtsa be a számlát? A lenti videóban 1 perc 3 másodpercnél látható a kérdéses animáció.

Ekkor jött egy kérdés: „Tudsz további részleteket közölni az eredeti animáció elkészítéséről? Ez egy eredeti, képkockánként általad készített animáció? Nem egy asset könyvtárból származik?” Erre jött a válasz: „Ez egy kézzel rajzolt logó animáció, amit 2013-ban készítettem az animációs stúdiómnak. Semmilyen könyvtár, vagy más forrásból származó asset nem került felhasználásra. Ez megtörtént már korábban velem, de nem ekkora méretben.”

Mint kiderült, nem pontosan az a helyzet mint a Sony-nál – itt jön a csavar a képbe: „Új részletek a No More Heroes 3 effektanimációs ügyéről! Jelentkezett az a személy, aki a trailerben ezért volt felelős. Az animációt az Envatón vásárolták meg. A felhasználó sok eltérő assetet értékesített más effektekkel foglalkozó művészektől. A felhasználó, aki ezért felelős volt, nem Denis Kozionov (vagy Denis Kozyon) volt, mivel szerzői jogi sértések miatt ő 2015-ben ki lett tiltva az Envatóról.” Itt az Envato alatt egy olyan weboldalra kell gondolni, ahol mindenki a saját (!) effektjeit, assetjeit értékesítheti, ha pedig valaki máséval üzletel, akkor ott kötelező, hogy az eladó rendelkezzen a megfelelő licenszekkel és engedélyekkel.

Tehát a Grasshopper Manufacture, vagy a trailerért felelős megbízott csapat akaratán kívül (!) valósított plagizációt meg, ugyanis ők nem tudták, hogy az eladó nem a saját alkotását értékesítette, így pedig az eladó a hibás. (A stúdió által említett személy pedig egy gyors Google-keresés szerint valami orosz webdesigner lehet. A tényleges elkövető kiléte pedig ismeretlen – elvileg thaiföldi. Őt hozta fel egy másik tweetben még a Studio Plumeau úgy, hogy az illető tőlük is jogosulatlanul értékesít.)

A No More Heroes 3 jövőre jelenik meg Nintendo Switchre. (Vagy nem: Travis, a sorozat főszereplője is poénosan megjegyzi a videó végén, hogy azt csak szeretnénk…)

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu