Star Wars: George Lucas szerint Palpatine „abszolút” meghalt A Jedi visszatérben [VIDEO]

MOZI HÍREK – Maga Ian McDiarmid emlékezik vissza rá, hogy Lucas-szal beszélgetett és konkrétan rákérdezett, hogy a Star Wars ikonikus karaktere: Palpatine császár „végleg” meghalt-e és Lucas ezt megerősítette.

Biztos minden Star Wars rajongó emlékszik rá, amikor a Jedi visszatérben Palpatine-t lehajította Darth Vader a második Halálcsillag reaktorába. Minden fan úgy ment akkor haza a moziból, hogy a Császárnak bevégeztetett és ez a hitük nem is változott ezzel kapcsolatban. Ugyanakkor most már egyértelmű, hogy a Skywalker kora feléleszti majd valahogy ezt a klasszikus főgonoszt.

Ian McDiarmid 2013-ban beszélgetett Lucas-szal Palpatine császárról. Ekkor már tudni lehetett, hogy jön az új trilógia, de azon kívül még szinte semmi mást róla. Ian McDiarmid tisztán és világosan emlékszik, hogy ránézett Lucas-ra: „Ő halott, George?” és Lucas ezt válaszolta: „Igen, halott. Abszolút halott.” A Star Wars univerzum kiagyalójának és a forgatókönyvek írójának szájából tett kijelentésnél talán nem is lehetne hivatalosabb. De a Star Wars univerzumban persze igazából senki sem hal meg soha, elvégre a Jedik is visszatérnek szellem formájában, és most már az biztos, hogy Palpatine is valamilyen módon megjelenik, csak kérdés, hogy hogyan élte túl a reaktorban való aláhullást és elevenen megégést.

Maga Ian McDiarmid egyébként azt is hozzátette, hogy ő a maga részéről nagyon örült neki, amikor J.J. Abrams felkereste azzal kapcsolatban, hogy Palpatine-t visszahozzák az új Star Wars trilógia záróakkordjában. Egyáltalán nem számított rá, ahogy a rajongók sem. Kifecsegett kulisszatitok egyébként, hogy hogy McDiarmid rendkívül pozitívan nyilatkozott arról a két színészről, akivel egyedül dolgozott: Daisy Ridley-ről és Adam Driverről van szó, rajtuk kívül mással nem volt igazán közös jelenete. Hogy ez majd mit jelent a film tekintetében és hőseink sorsát illetően, azt még persze nem tudjuk…

Forrás: Movieweb

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu