Formálódik a PlayStation VR 2 kinézete

Egy szabadalom révén talán első alkalommal láthatjuk, hogy miként nézhet ki a Sony következő generációs virtuális valóság-headsete, a PlayStation VR 2.

A Sony Interactive Entertainment december 12-én regisztrálta a fentebb linkelt védjegyet egy fejre rakható kijelzőről azzal kapcsolatban, hogy megfelelően viselhesse azt a felhasználó. A szabadalom pont a viselés problémáját kívánja megoldani – ez manapság probléma tud lenni, hiszen ha a pupillákat nem tudja nyomon követni a VR-eszköz, vagy ha esetleg szemüveget viselne a virtuális valóságot igénybe venni kívánó játékos, akkor ebből gondok adódnak -, pontosabban lehetne a PlayStation VR 2-t viselni úgy, hogy ultrahangos jelátalakítók lennének elhelyezve a kijelzőn. Máshogy fogalmazva: az eszköz ultrahangos jeleket bocsátana ki, majd ezeket fogadná, ha ezek visszapattannak, így pontosabb képet generálhat a felhasználó szeméről, aminek köszönhetően az élmény pontosabb, jobb lenne a játékosnak.

A szabadalomban még megemlítésre kerülnek a wireless kapcsolódások, így pedig lehetséges, hogy a következő PlayStation VR akár egy PlayStation 5 vagy PC nélkül is működhet, ugyanis a Sony szabadalmaztatott fejre tehető kijelzője úgy lett jellemezve, hogy ugyanazon a wireless kapcsolaton képes legyen hangot és képet is feldolgozni. Még emellett megemlíthető a szemünkben nem kívánatos tükröződések mértékének csökkentése is, és a Sony ezen felül további frissítéseknek is teret hagyott.

Mindenesetre a kép alapján letisztultabb formája lehet a 2016 őszén megjelent PlayStation VR következő generációs utódjának, amitől joggal várhatjuk el, hogy folytassa az előd szerepét, mivel a PSVR a legtöbb példányban elkelt VR-headset lett. Persze azóta eltelt pár év, jött pár rivális is (és rájuk a nagyobb, komolyabb címek is készülnek – pl. a Half-Life: Alyx a Valve Indexre, igaz, más eszköz is támogatni fogja azt, de a PlayStation VR a tervek szerint MÉG nem), így a Sony-nak is fel kell kötnie a gatyát.

A PlayStation VR utódja még nincs bejelentve, de a Sony már mondta a PlayStation 5-ről, hogy az sem fogja elhanyagolni a VR-t.

Forrás: GameRant

View post on imgur.com

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu