Xbox: a következő konzol neve sokkal egyszerűbb lesz, mint gondolnánk

A Microsoft most pontosította, hogy a „Series X” a jövőben készülő, következő Xbox konzolokra is vonatkozik.

Amikor az új Xboxot múlt héten bemutatták a The Game Awards 2019-en, különböző reakciókat váltott ki a konzol vélt elnevezése, bár már sokan már arra tippeltek, hogy a nevében található „Series” inkább egy külön sorozat lesz, mint egy konkrét konzol.

A redmondi cég most egy közleményben erősítette meg nagyjából ezt az utóbbi vélekedést és azt is tisztázta, hogy az új konzolt hogyan hívják majd.

„Az új generációs konzol neve egész egyszerűen Xbox lesz és a The Game Awards-on ez a nevet Series X-en keresztül láthatták életre kelni.” – nyilatkozta a Microsoft a Business Insider-nek. A közlemény egy később szakaszában még ezt is hozzátették: „ahhoz hasonlóan, amit a rajongók már megtapasztalhattak a korábbi generációk során, az „Xbox Series X” további konzoloknak is helyet biztosít a jövőben.”

Kicsit hasonló megoldásokra számíthatunk tehát, mint az Xbox One után megjelent erősebb Xbox One X és a gyengébb Xbox One S esetében. Persze egyáltalán nem világos még, hogy ez az újabb generáció esetében is hasonlóképpen alakul-e, lévén elképzelhető, hogy a gyengébb modellt ezúttal kihagyja a Microsoft.

Phil Spencer egyébként a GameSpotnak adott interjújában beszélt az új névről, újabb verziók lehetőségét is megemlítve. „A „Series X” név szabadságot nyújt számunkra, hogy más dolgokat is tervezzünk ezzel az elnevezéssel ellátva.”

Az új konzol kapcsán egyébként tegnap írtunk egy fanatikus játékosoknak kedvező funkcióról, illetve arról, hogy akár fektetve is elhelyezhetjük.

Az egyszerűen csak „Xbox” elnevezést egyébként a legelső, 2001-ben megjelent Microsoft konzol használta, amely nekem akkoriban hatalmas kedvencem volt, rengeteg időt eltöltöttem vele. Olyan konzol-exkluzív címekkel játszhattam elsőként rajta, mint a Halo, a Fable, a Knights of the Old Republic, a Jade Empire, vagy a Splinter Cell, melyeknek csak jóval később érkeztek a PC-s verzióik, és pár olyan csúcs – mára feledésbe merült – Xbox játékkal is játszottam, melyek PC-re sem jelentek meg soha. (Buffy the Vampire Slayer, Hunter: The Reckoning – bár utóbbi végül GameCube-re is megjelent).

Hogy a Microsoft visszatér-e a „timed”, vagy akár teljesen exkluzív címekhez és a PC-t jobban hanyagolja-e a jövőben, az nagy kérdőjel. Phil Spencer a The Game Awards-on arról beszélt, hogy nagyobb fókuszt helyeznek az exkluzív címekre, hála a belsős stúdióiknak, illetve ez a régmúlt idők, első konzolját is idéző Xbox elnevezés is erre vonatkozó utalás lehet.

Ti mit gondoltok egyébként az egyszerű Xbox névről? Szerencsésnek vagy szerencsétlennek tartjátok? Írjátok meg a kommentekben!

Forrás: Business Insider, GameSpot,

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu