Új kiegészítőt kapott a DualShock 4! [VIDEO]

DualShock 4 – Ezúttal is talán jogosan néztünk a naptárra (és nem csak az időjárás miatt), mert ez is olyasmi, amit inkább április elsejei tréfaként tudnánk elképzelni…

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon jelentette be a DualShock 4 Back Button Attachmentet, amit talán úgy tudnánk magyarra fordítani, hogy csatlakoztatható gombok a DualShock 4-hez, ugyanis két programozható hátsó gombot tehetünk így a kontrollerhez, hogy „többet is kihasználhass a kezedből a reakciós időd csökkentése és a nagyobb rugalmasság érdekében”.

„Érzékeny hátsó gombok és nagy felbontású OLED kijelző: a két hátsó gomb tizenhat különböző akcióra programozható – például a háromszög, kör, R1 vagy R2 gombot helyettesíthetik, és lenyűgöző tapintási feedbacket adhatnak, így ugorhatsz és csúszhatsz anélkül, hogy kihagynál egy ütemet is. A kiegészítőn egy OLED kijelző is van, ami valós idejű információt is biztosít a gombkiosztásról.

Magasan konfigurálható: egy erre szánt akciógomb lehetővé teszi, hogy játék közben újra kioszthasd a hátsó gombbevitelt, így mindig felkészült lehetsz függetlenül attól, hogy milyen játékkal is játszol. Továbbá elmenthetsz és kiválaszthatsz három profilt többféle játékhoz, illetve van egy headset pass-through, hogy bármilyen 3,5 milliméteres, kábeles headsetet csatlakoztathass a kontrollerhez.

A PlayStation fejlesztése: a terméket mindegyik kedvenc PlayStation 4-es és PlayStation VR-os címmel teszteltük, és a DualShock 4 ergonómiájának figyelembe vételével tervezték meg,” írja a Sony.

És akkor most jön a poén: a megjelenés január 23-án lesz esedékes Amerikában, míg errefelé február 14-étől lesz kapható, mégpedig harminc euróért. Tehát ez a kiegészítő ~tízezer forintba fog kerülni. Mi szükség volt erre? Miért kell egy kijelző a HÁTOLDALÁRA? (Hogy a csudába fogjuk azt nézni játék közben, főleg egy multiplayeres menet alatt?) Jó, érthető, például az L3 és az R3 gombokat rá lehet erre pakolni, hogy ne kopjon a két analóg kar, ám azért eléggé húzós az elképzelés, főleg ennyiért. Ha több gomb kellene, nem lenne célszerűbb egy másik kontrollert venni? Például a Scuftól. (Vagy bárki mástól.)

Nos, beszéljen helyettünk a videó…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu