Megvalósulhat-e a Life Is Strange 3? A Dontnod megválaszolta

A francia fejlesztőcsapat két hete fejezte be a Life is Strange 2-t (ami nem lett olyan maradandó hatású, mint az első rész), így nem csoda, ha a GameSpot már a harmadik részről kérdezte a csapatból Jean-Luc Canót és Michel Kochot.

„Úgy vélem, hogy mi személy szerint [egy új történetet csinálnánk], de a Life is Strange [IP] a Square Enix birtokában van, így a Square Enix dönt erről[, hogy lesz-e folytatás vagy sem],” mondja Koch, a Life is Strange 2 kreatív társrendezője. A csapat amúgy alaposan utánanézett a játék két főszereplőjével, Seannal és Daniellel kapcsolatban a párbeszédeknek – nagyobb kihívás is volt számukra, mint az első rész, ugyanis ezúttal nem tudtak popkulturális referenciákkal élni -, így nagyobb kutatásokat végeztek el, és sok emberrel beszélgettek, hogy meghallgassák a történeteiket. (Amúgy a Square Enixen múlik a Dontnod szerint az is, hogy a Life is Strange a Nintendo Switchen is felüsse a fejét – mivel a hibrid platform hatalmas népszerűségnek örvend, idő kérdése csak, hogy bekövetkezzen.)

„Amikor majdnem négy éve elkezdtünk dolgozni a játékon, mindig is a nagyobb történeten való gondolkodás volt az első. A nagyobb sztorielemek, a felépítés, és az, hogy mi fog az öt epizód során történni a testvérekkel – ezek mind a legelején meg lettek írva. Persze, amikor közvetlen dolgozunk a játékon, akkor sok eltérő ok van arra, hogy miért módosítsunk ezt-azt. Aztán vannak gyártási problémák, amikor néha rövidítenünk kell az epizód hosszán a költségek miatt, vagy talán amiatt, mert túl hosszú lett az eredeti elképzeléseink szerint. Megnézhetjük a játékosok reakciót is egy epizód megjelenésekor, és így láthatjuk, hogy mi működött, és mi nem. Nem hiszem, hogy sokat változtattunk a második évadon a feedback során, de az írási stílusunk, vagy a kisebb döntések megalkotása ahhoz igazodott,” tette hozzá Koch.

Úgyhogy a Square Enix térfelén van a labda. (Meg a pénztárcánkban – kereslet-kínálat elve…)

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu