Darth Revan a Star Wars kánon része lett

MOZI HÍREK – A Star Wars: Knights of the Old Republic karaktere hivatalosan is a Csillagok Háborúja-lore része lett.

Mielőtt bármi másba kezdenénk, obligát figyelmeztetés, ugyanis a Star Wars: Skywalker kora is valamelyest megemlítjük a most következő pár bekezdésben – előre szólunk, a következő bekezdéstől már csak saját felelősségre ajánlott folytatni.

Szóval a ScreenRant arról ír, hogy a hivatalos Star Wars: Skywalker kora művészeti könyv (Star Wars: The Rise of Skywalker Visual Dictionary néven kell keresni) megerősítette: Palpatine császár Sith rohamosztagosait egy ősi Sith lovag után nevezték el. Az egyik légió (szám szerint a harmadik) neve Revan légió, ami konkrétan megerősíti a BioWare játékában látott Darth Revan hivatalos létezését: tehát a Star Wars hivatalosan is elismert egy videojátékos karaktert az univerzumában. A könyvben pedig megemlítik, hogy csak a Sith Eternal szektásai ismerik az ősi Sith lovagok nevének jelentőségeit, ami révén teljesen jogosan felmerülhet a kérdés, hogy a Lucasfilm (ne kerteljünk, inkább mondjuk ki, a Disney…) nem gondolkodik-e egy Knights of the Old Republic-filmen? Mivel mostanában előszeretettel adnak ki az év végén egy új Star Wars-filmet, emiatt is tűnhet jogosnak a kérdés.

A könyv még megerősítette, hogy Andeddu, Tanis, Tenebrous, Phobos és Desolous is hasonló kezelést kapott, azaz róluk is elneveztek légiós osztagokat. Darth Phobos és Desolous párosát a The Force Unleashed játékokban láthattuk a múltban.

És nem ez az egyetlen csavar, amiben a Knights of the Old Republic beszivárog a hivatalos, elfogadott kánonba, ugyanis a 2003-as játékban bemutatott Hammerhead-osztályú cruiser a magyarul a Zsivány Egyes néven futó filmben kulcsfontosságú szereppel rendelkezett.

Úgyhogy a BioWare (akik az idén megjelent, és lényegében félkész állapotban a nyilvánosság elé került Anthem alapos átdolgozása mellett a next-gen Dragon Age-en biztosan, és állítólag egy új Mass Effecten is talán dolgoznak) munkásságát elismerték ezzel, ami pedig komoly eredménynek nevezhető…

Forrás: IGN

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu