Shuhei Yoshida: könnyebb fejleszteni a PlayStation 5-re, mint bármi másra

A korábban a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios elnöki posztját betöltő Shuhei Yoshida a legújabb Dengeki PlayStation magazinban beszélt arról, hogy milyen könnyű is fejleszteni a PlayStation 5-re.

Az interjúban Shu elárulta, hogy szerinte a PlayStation 3-ra volt a legnehezebb fejleszteni (jogos: a Cell processzor tényleg bonyolulttá tette a dolgokat, de a generáció végére azért erősen lábra kaptak az alkotások a PS3-on – a The Last of Us erre kiváló példa) a Sony történelme során, de tanultak a hibáikból, és emiatt a PlayStation 4 esetében igyekeztek javítani a helyzeten, hogy megkönnyítsék a fejlesztők dolgát. Szerinte a fejlesztők nem tudnak a játékok alkotására koncentrálni, ha bonyolult hardver és a fejlesztési nehézségeit nem tudják legyőzni – ezt az elképzelést már a PS4 esetében is bevetették, de új szintre emelték a PlayStation 5-tel. Kifejtette még azt is, hogy több fejlesztő is azt mondta neki, hogy sosem volt olyan könnyű dolguk konzolra fejleszteni, mint a PlayStation 5-tel. (Azért is érdemes ezt kiemelni, mert új posztjában Shu a kapcsolattartó lesz az indie fejlesztők és a Sony között, így van rálátása egy-két dologra, amik mostanában készülnek.)

Eddig mindössze egyetlen játék kapott hivatalos bejelentést PlayStation 5-re. Ez a Godfall volna, amit a Borderlands-sorozat mögött álló Gearbox Software fejleszt. (A Microsoft térfelén is mindössze egy cím hivatalos jelenleg – az a Senua’s Saga: Hellblade II volna, igaz, erről írtuk már, hogy PC-re is megjelenik majd; a Godfall pedig nagy eséllyel multiplatform, vagy esetleg időzített PlayStation 5-exkluzív lesz, mivel a Gearboxtól nem nagyon látunk exkluzív játékokat.)

A PlayStation 5 valamikor 2020 végén jelenik meg, még ismertlen áron, de láttunk már próbálkozásokat az ár és a megjelenési dátum szemszögéből. Állítólag februárban lesz egy PlayStation-rendezvény, ahol többet is megtudhatunk a next-gen Sony konzolról. Nemsokára meglátjuk, hogy tényleg bekövetkezik-e.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu