Egy lépéssel közelebb lesz a filmszerű vizuális effektek felé a PlayStation 5

A grafikán túl az effekteket sem lehet elhanyagolni a jövőre (már nem sokáig mondhatjuk ezt…) megjelenő PlayStation 5 konzol esetében.

„A jelenlegi generációs technológiával sok játékbeli tükröződést a „tükröző gömbökkel” alkotjuk meg, ami nem nagyon pontos. Amikor fényt helyezünk egy jelenetbe, további „fénytükrözés” kell, hogy hihetőnek nézzen ki. Az új sugárkövető technológia pontos fénytükrözést és árnyékokat hoz létre, ami sok részletet előhoz a három dimenziós környezetekből. Így a kép kinézetre és érzésre egyaránt jóval realisztikusabbnak látszik majd. A megvilágítás nagy szerepet játszik egy játék hangulatában és érzésében, és úgy hiszem, hogy a sugárkövetés egy jóval nagyobb elmerülést biztosító játékélményt valósíthat meg a játékosnak. Úgy gondolom, hogy egy olyan ponthoz közelítünk, ahol lehetséges lesz a játékélmény vizualitásával jóval közelebb kerülni ahhoz, amit ma csak előre renderelt (pre-render) jelenetekkel lehet csak megvalósítani,” mondta Stefania Hernandez a GamesRadarnak.

Hernandez az IO Interactive megvilágítási művésze, így jelenleg épp a Hitman 3-on és egy teljesen új IP-n egyaránt dolgozik (erről júliusban és októberben talán szó is esett), szóval van rálátása a dolgokra, és legalábbis a Sony-tól biztosan kaptak már PlayStation 5-ös fejlesztőkészletet a kiadó Warneren keresztül. Ő még hozzátette, hogy a játékokban alkotó művészek izgatottan várják a következő generációs hardvert, mert a fejlettebb technológiának köszönhetően „jóval összetettebb megvilágítási beállításokat” használhatnak majd.

Amúgy az ő gondolatmenetét alátámasztotta Marco Barrettara, aki a Ubisoft torontói stúdiójában dolgozik 3D-s művészként. Szerinte a jól kivitelezett sugárkövetés révén „jóval fényképszerűbb megvilágítást láthatunk, amikhez a fogyasztók hozzászoktak már a vizuális effektekkel rendelkező filmekben és animációs filmekben”. Ez pedig kifejezetten izgalmasnak hangzik elsőre.

A PlayStation 5 megjelenése kevesebb mint egy évre van – a konzol ára és a pontos megjelenési dátuma hivatalosan még nem ismert, de ha szerencsénk van, talán már februárban, a már pletykált PlayStation-rendezvényen hallhatunk akár erről is egyet s mást.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu