Mainstream siker a The Witcher és annak írója is!

Emelhetjük a poharunkat: a CD Projekt RED munkássága mellett Andrzej Sapkowski is igencsak népszerű lett a The Witcher Netflixes sorozat révén.

Kezdjük a puszta ténnyel: a 2015-ös Steames rajthoz képest a The Witcher 3: Wild Hunt (ami emellett Xbox One-ra, PlayStation 4-re, és nemrég Nintendo Switchre is megjelent) több egyidejű játékossal rendelkezett néhány napja. Nem vicc: többen játszanak most a The Witcher 3-mal, mint majdnem öt éve! Erről még Marcin Momot, a CD Projekt RED közösségi menedzsere is írt, és az, hogy egyszerre 93835-en játszottak Geralt történetével, nagyon jó eredmény (2015-ben 92 ezer volt a rekord).

A Game of the Year kiadás a Steamen és a CD Projekt által birtokolt GOG-on egyaránt best-seller lett a december 20-án elstartolt Netflixes sorozatnak köszönhetően. 8,7/10 IMDB értékelés, 93% a Rotten Tomatoeson – a közösség tehát szereti az első nyolc részt, a kritikusok pedig nem annyira. A Business Insider arról ír a Parrot Analytics adataira hivatkozva, hogy a The Witcher a harmadik leginkább streamelt sorozat volt az Egyesült Államokban december 18-a és 24-e között, és csak a Stranger Things (a Netflixen) és a Star Warsos The Mandalorian (a Disney+-on) volt az, amire nagyobb igény mutatkozott. Emiatt nem csoda, hogy már pletykák is vannak a harmadik szezonra, holott a második évad forgatása 2020 februárjában kezdődik, és 2021 elején jelenhetnek meg annak epizódjai…

Az első The Witcher is rekordot döntött (egyszerre 11182 játékos), ahogy a második is eléggé szép eredményt mutatott fel (bár az Assassin of Kings 5865 játékosa nem rekorder, ez is az egyik legnagyobb szám), de a könyvek írója, Andrzej Sapkowski is örülhet a sikereknek – az Amazon írói toplistáján (Author Chart) az első helyen áll, így a könyvekre is hatalmas igény mutatkozik – nagyobb mint J.K. Rowling Harry Potter-könyveire.

Csak aztán nehogy az legyen a Vajákból, hogy akkora sikere lesz, mint a Trónok harcának. (Ezen adatok láttán ez sem kizárt.)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu