Már nyílt bétában van a Half-Life VR modja [VIDEO]

Figyelem, nem a Half-Life: Alyxról van szó, hanem az első, 1998-ban megjelent játék modjáról!

A Half-Life és a VR nem nagyon volt idáig egymáshoz köthető, de azért van mód arra, hogy Gordon Freeman kalandjait egy virtuális valóság-headset révén játszhassuk. (Hamarosan Alyx kalandjaival is így tehetünk, igaz, a Half-Life: Alyx megjelenése azért még pár hónappal odébb van.) Nem gondoltuk volna két évtizede, hogy a Valve örök klasszikusát (ezt nem tagadhatjuk le: Gabe Newellék FPS-e nagyon jó még ma is, ezért nem csoda, hogy a Black Mesa körül is nagy az érdeklődés; ez lesz a Half-Life remake-je, amit nem a Valve fejleszt!) VR-ban játszhatjuk majd.

Mindenesetre az első rész is kap egy VR-kezelést, de ezt nem a Valve fejleszti, hanem Max Vollmer, aki már több éve hegeszti a VR-osítást a játékból. Nem véletlenül tart ennyi ideig a mod fejlesztése: a virtuális valóságra az átültetést nem lehet egyszerűen csak átemelni egy platformról a másikra, hanem bele kell nyúlni több dologba is, hogy megfelelően kezelhessük Gordont, hiszen az egérről és billentyűzetről a VR miatt le lehet mondani.

Vollmer kitartott munkája mellett, így azok után, hogy hónapokon keresztül zárt bétában leledzett a Half-Life VR, végre nyílt bétába helyezte azt, igaz, kiemelte, hogy ezzel kapcsolatban vannak tervei, hogy tovább javítgassa itt-ott, főképp a két kezet igénylő fegyverek, vagy a lépcsőn való közlekedés területén. (Ha pedig maximalista az illető, akkor ki tudja, hogy mi mindenbe nyúlnak még bele?)

A nyílt bétát innen lehet letölteni. Egy PC, egy Steam-fiók, azon a Half-Life, illetve a SteamVR az, amire szükségünk van egy VR-headseten kívül a játékhoz. Annyi a teendő, hogy ki kell tömöríteni a zip file tartalmát a Half-Life könyvtárába, indítsuk el a Steamet, majd futtassuk a HLVRlauncher.exét.

És hogy mikor fog megjelenni a Half-Life 3? Nos, abba inkább jobb, ha nem megyünk bele részletesebben.

Forrás: Jeuxvideo

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu