Jól halad a Bayonetta 3 fejlesztése

A 2017-es The Game Awards során bejelentett Bayonetta 3-ról remélhetőleg senki sem feledkezett meg.

A Bayonetta a PlatinumGames egyik legjobb játéka volt már jó egy évtizede, így nem csoda, hogy folytatást kapott – igaz, azt a Nintendo finanszírozta, így a SEGA birtokában levő IP kizárólag a Nintendo Wii U-n jelent meg öt éve, de azóta az első résszel egyetemben a kasszasikernek is elkönyvelhető Nintendo Switch-en is felbukkant Hideki Kamiya alkotása (ő rendezte korábban a Resident Evil 2-t, a Viewtiful Joe-t, az Okamit, majd a Capcomtól eltávozott, így a PlatinumGamesnél a Bayonettát és a The Wonderful 101-t rendezte, a Bayonetta 2-t pedig felügyelte).

Kamiya a szokásához hűen nem volt valami bőbeszédű, amikor a Bayonetta 3 fejlesztéséről elárulta, hogy mi a helyzet (ő gyakran nyúl a blokkoló gomb felé a Twitteren, főleg azért, mert mostanában elvárja a japán nyelvű tweeteket): „[A] fejlesztés igazán jól halad. Tessék.”.

A Bayonetta 3 valószínűleg most az első számú projektje a PlatinumGamesnek, miután augusztus végén kiadták Switch-re az Astral Chaint (Kamiya itt is felügyelői pozícióban volt a fejlesztésben), igaz, készül náluk a Babylon’s Fall is, amit a Square Enix elvileg PC-re és PlayStation 4-re fog kiadni, de szerintünk csendben áttolják a következő generációra a játékot, amiről még a 2018-as E3-as bejelentéskor azt írta Kamiya, hogy ő nem dolgozik a játékon, és hogy ne kérdezzünk erről a játékról semmit, különben azonnal letilt minket.

A Bayonetta 3 valószínűleg 2020-ban meg fog jelenni, kizárólag Nintendo Switch-re (itt is nagy eséllyel a Nintendo finanszírozza a fejlesztést – emiatt pedig érthető, hogy miért nincs szó más platformról. Biztos, hogy legalább az E3-as Nintendo Direct során (mert bár a nagy N nem megy ki Los Angelesbe, mindig is időzítenek egy közvetítést a nyári rendezvény időszakára) hallani fogunk a boszorkánykisasszony új történetéről. (Ha pedig nem, akkor valószínűleg Kamiya letiltott minket.)

Forrás: NintendoEverything

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu