Nemsokára megjelenik a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl remaster modja [VIDEO]

Az ukrán GSC Game World játéka a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl nemsokára átesik egy eléggé becsületes felújításon.

2007. március 23-a. Ez volt az a nap, amikor több évnyi húzás, halasztás, késés után a GSC Game World a THQ kiadásában végre elérhetővé tette errefelé a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobylt, ami fantasztikus túlélő horror volt a maga idejében. A csernobili atomerőmű környékén játszódó történetben A Zónában mentünk egyre mélyebbre, és a végén, a négyes reaktor tájékán (itt ki kell emelnünk, hogy egy második nukleáris katasztrófa is bekövetkezett, nem pedig az eredeti, 1986-os eseményekre épül a sztori!) már nem volt elegendő a vodka vedelése (mondjuk az is inkább ideiglenes megoldás volt, cserébe tajtrészegek lettünk): ha nem voltunk teljes mértékben felszerelkezve a legjobb védőfelszereléssel, a sugárbetegség révén elég gyorsan odaveszhettünk.

Nos, ebből készül már jó ideje egy remaster mod, és erről a fejlesztője, Strelokkkkk bejelentette, hogy nemsokára megjelenik a munkássága, így ezt megünnepelte egy új trailerrel, amiben figyelemmel követhetjük, hogy a közel tizenhárom év után mekkora vizuális tuningon esett át A Zóna. 4K skyboxok (itt az égre kell gondolni), új részecskerendszer, több polygont kapnak az NPC-k (70-80 ezerből állnak majd, így nem lesznek annyira csúnyák), ahogy a mutánsok is, nem beszélve pár statikus és dinamikus tereptárgyról. Jobb megvilágítás, módosított világítási rendszer is lesz, és ezeknek köszönhetően természetesebbnek fog hatni a látvány, plusz egy kicsit sötétebb lesz körülöttünk minden. (Ebben a műfajban ez még jogos is…)

A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl remaster modja a GOG-os nemzetközi verziót támogatja, így onnan lesz a legegyszerűbb rávágni az eléggé termetes modot (30 gigabyte, azért az még ma is eléggé vaskos – ehhez egy kétrétegű Blu-ray lemez kell) rápakolni a csernobili túrára. Nem baj, annyi hely talán akad. Később a Call of Pripyat és a Clear Sky, a sorozat két másik része is hasonló kezelést kap!

(A végén azért megjegyeznénk, hogy a zene egy picit furának tűnhet a trailerhez… de ez már szubjektív.)

Forrás: DSOG

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu