Meglepő díjat nyert a Nintendo Switch

Ezt nem fogja a Nintendo a polcára kitenni – sőt.

A 60 Millions De Consommateurs egy francia publikáció, ami 2018-ban még arról írt, hogy mennyire is törékeny a Nintendo Switch, és hogy a garanciával (már) nem rendelkező konzolok elküldése a Nintendohoz, továbbá a javítás összesen majdnem annyiba kerül, mint egy új konzol. Arról is beszámoltak, hogy egy felhasználónak kerek-perec kimondták: ha nem akarja fedezni a javítási költségeket, a Switch visszaküldésének postaköltségét mindenféleképpen ki kell fizetnie. Beolvasásra képtelen kártyák/kazetták, megsérült alaplapok, és a Joy-Conok működésképtelensége, ha azok analóg karjait megnyomtuk – csak pár probléma, amit a 60 Millions De Consommateurs említ.

Most a magazin januári számában úgy tűnik, hogy a Nintendo Switch megkapta a „Legtörékenyebb termék” díjat főképp amiatt, hogy a Joy-Conok driftelnek (erről korábban írtunk már több alkalommal is: lényegében magától kicsúszik egy kisebb mértékben az irányításunk alól a minikontroller, ami a precíz mozdulatok esetében halálos tud lenni). Ez pedig gyakori panasz a Nintendo Switch-nél – még a polgári peres eljárás is felmerült a nyár folyamán az Egyesült Államokban, ami ugyebár egy nagyon fontos piacnak számít (és arrafelé novemberben, a hálaadás hetén 830 ezer fogyott a Nintendo Switch-ből és a szeptemberben megjelent Nintendo Switch Lite-ból összesen…).

Úgyhogy valamelyest diszkréten zárja az évet a Nintendo Switch (igaz, egy francia magazinról beszélünk, nem pedig egy angol publikációról, aminek nagyobb elérése és olvasottsága lenne), aminek a Lite modelljével kapcsolatban is vannak panaszok: a Joy-Conok nem leválaszthatóak, és ebben az esetben is felmerült a driftelés, ami… nos, nem a legjobb. S mégis, a Switch lényegében az egész évet végigmenetelte: miközben a PlayStation 4 és az Xbox One is a naplemente felé halad (mind a ketten hat évesek már), addig a Switch meghódítja a piacot, helyreállítva a Nintendo renoméját, ami a Wii U-val bemocskolódott.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu