Az Xbox vezetője: Phil Spencer szerint ez lesz a PlayStation 5 legjobb új funkciója

Az ellenfelét mindig is tisztelő Phil Spencer gondosan elemezte a Sony új generációs PlayStation 5 konzolját is.

Itt a “dupla 20-as”: megérkeztünk 2020-ba, és várhatóan már „csak” 10-11 hónapot kell várnunk, hogy hogy végre megjelenjen az új konzolgeneráció az üzletek polcain, és mint mindig: most is fej fej mellett, egyszerre fog ez megtörténni. Az Xbox Series X és a PlayStation 5 egyaránt rengeteg embert érdekel, így nem is csoda, hogy mostanában rengeteg nyilatkozatot olvashatunk, hallhatunk e konzolokról és az sem ritka, hogy egymás termékeiről szólalnak meg a márkák jól ismert figurái. Pontosan ezt tette most Phil Spencer is, aki kihangsúlyozta, hogy alaposan áttanulmányozta (a jelenlegi információk alapján) a Sony next-gen masináját és bár több dolgot is nagyszerűnek tart benne, az SSD beépítését tartja részéről a legkiválóbb funkciónak. Spencer persze némileg „hazabeszél”, hiszen mind a két gépben lesz SSD (lévén az Xbox Series X is kap majd ilyen meghajtót). Ez nem csak a játékosoknak öröm, hanem a programozóknak is könnyebb dolga lesz, de persze számunkra azért boldogság, mert a töltési idők csökkennek, több idő lesz a játékra.

Phil Spencer azt azért hozzátette, hogy ő személyesen még nem találkozott a PlayStation 5 futurisztikus fejlesztői környezetével, illetve legjobb tudomása szerint még a Microsoft belsős fejlesztőcége, a Mojang, vagyis a Minecraft alkotói sem kaptak ilyet. Mivel a Sony nyilván egyelőre hétpecsétes üzleti titokként kezeli a következő generációs devkitjét, így, ha bármelyik cégüknél lenne egy, akkor sem tanulmányozhatná, mert ez még számára tilos. Ebből viszont már az is kiderült, hogy a világ egyik legnépszerűbb játéka, a kockaépítős őrület a következő generációban is tiszteletét teszi, és várhatóan PlayStation 5-ön is találkoznak majd vele a rajongók – különben fel sem merült volna a Mojang neve a a PS5 devkittel kapcsolatban. Spencer végül megemlítetten, hogy már tűkön ülve várja a premiert és az év végét egyaránt, lévén szerinte izgalmas lesz látni, hogyan is indul majd a két konzolgyártó „harca”.

Forrás: 3djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu