Jól indul az év: két játék is befuccsolt 2020 miatt [VIDEO]

Az egyiket a másolásvédelem (DRM), a másikat a fejlesztői inkompetencia tette játszhatatlanná…

Kezdjük az előbbivel – a Denuvo miatt az Electronic Arts amúgy nagy sikernek örvendő játéka, a Star Wars Jedi: Fallen Order nem indul el PC-n. (Ezért pedig mi, játékosok dühöngünk, akik mostanában kedvelik az élő szolgáltatásos, monetizációs játékokat, lásd Anthem, vagy bármelyik EA Sports játék…) Ha elindítanánk a játékot, mindegy, hogy Steamről vagy Originről (a Steames kiadáshoz kell az utóbbi úgy is…), rövid időn belül ismét a padlón találjuk magunkat. A megoldás pedig szintén hasonlóan vicc: vissza kell állítani a dátumot december 31-ére vagy 2019-re, mert 2020-tól a Denuvonak eljőtt a Y2K, vagy inkább Y2KXX?

A másik játék pedig az, ami eléggé botrányos állapotban jött ki (mivel a régóta a sorozatot fejlesztő stúdió befejezte a munkát, hogy valami mással foglalkozhasson): a WWE 2K20-ről van szó, amit a japán Yuke’s kezdett el, és lényegében az NBA-sorozatot hegesztő (és vele az NBA 2K20-ben a MyTeam móddal tavaly nyáron szépen szerencsejátékba kanyarodó) Visual Concepts fejezte be. (Látszott is rajta, írtunk is erről.) Több publikáció, így a VGC is arról írt, hogy az új évvel a pankrációs játék beadta a kulcsot PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is. A megoldás pedig itt is az volt, hogy szépen vissza kellett állítani az évet 2019-re.

Itt viszont a 2K Support (a Take-Two alá tartozó 2K ügyfélszolgálata) a Twitteren tegnap este már írta, hogy kijavították a hibát, és a játék újraindításával letöltődik a patch, amivel megszűnik az itteni baki. Mindenesetre beágyazunk egy videót a hibáról és az ideiglenes megoldásról, amire most már tehát nincs szükség.

Kiemelnénk, hogy az év csak most kezdődött, és már most vannak ilyen kellemetlen pillanatok. Többes szám, mert a Sony-nak sikerült egy nappal korábban felfednie a januári PlayStation Plus-kínálatát…

Forrás: DSOG, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu