A Disney volt CEO-ja szerint a Skywalker kora „érzelemmentes” és Jon Favreau „a következő George Lucas”

MOZI HÍREK – Michael Eisner, a Disney volt vezérigazgatója nyilatkozata nem túl jó fényben állítja be a franchise legutolsó részét, Jon Favreau viszont büszke lehet alkotására.

„Valahogy érzelemmentes” Michael Eisner szerint a Disney-féle Star Wars-trilógia utolsó darabja. Ugyanakkor tartja magát ahhoz az állításához, hogy szerinte Jon Favreau, a The Mandalorian rendezője lesz „a következő George Lucas”.

Bár az általában nem túl jó kritikák ellenére a rajongók nagy része pozitívan reagált a Skywalker korára, azonban az is nyilvánvaló, hogy a karakán fejvadásszal és cuki Baby Yodával felvértezett The Mandalorian egyaránt kritikai és közönségsiker, sőt, az is elmondható, hogy sokkal nagyobb győzelem a Disney számára, mint bármi, amit azóta elértek, amióta George Lucas-tól felvásárolták a franchise-t. Mindezeknek köszönhetően Jon Favreau és Dave Filoni hatalmas személyes sikernek is könyvelhetik el a Disney Plus sorozatot.

Michael Eisner újév napján törte meg a csendet a Skywalker korával kapcsolatban. A rajongók egy része szerint a film megfelelő módja volt a trilógia lezárásának, azonban Eisner erről másképp vélekedik.

„A Skywalker kora egy elfogadható film, rengeteg történeti elemmel és fan service-szel, de valahogy érzelemmentes, miközben a Disney Plus-on látható The Mandaloriant látva elmondhatjuk, hogy Jon Favreau az új George Lucas.”

A filmet imádók számára „sokkoló” kijelentés után még ezt is hozzátette:

„Daisy Ridley egyetlen arckifejezéssel játszotta végig a filmet, bármilyen érzelem is érte, egészen a film végéig. Ezért mondom azt, hogy ebből a filmből valahogy hiányzott az érzelem.”

Később azért Eisner kicsit „visszakozott”. „Egy szóval sem állítottam, hogy Ridley rosszul játszotta a szerepét. Épp ellenkezőleg, kiváló volt. Rey attitűdje szándékos volt és a karakter filozófiájához tartozott.” Míg maguk a filmek eléggé megosztják a nézőket és rajongókat, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac és John Boyega teljesítményével általában véve elégedettek.

Akármit is gondolunk Eisner véleményéről, vagy a filmekről és a sorozatról, az biztos, hogy jelenleg Star Wars fronton csak a Mandalorian-sorozat, illetve Ewan McGregor-féle Obi-Wan Kenobi-széria is.

Forrás: movieweb

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu