Drágább lesz a PlayStation 5 arányos számítással a PlayStation 4-nél?

Úgy tűnik, hogy a következő konzolgeneráció kezdeti belépő ára magasabb lesz a 2013-ban látottakhoz képest…

A Gamesindustry-n olvasható több ipari elemző előrejelzése az idei évre, és közülük két illetőt érdemes kiemelnünk: Piers Harding-Rollsot (IHS Market Technology elemzője) és Serkan Totót (Katan Games elemzője), akik szerint a PlayStation 5 és az Xbox Series X is hasonló árazást kap.

„Úgy vélem, hogy a PlayStation 5-ből több fogy idén, mint az Xbox Series X-ből, és mind a két platformból több kel el, mint a PlayStation 4-ből és az Xbox One-ból 2013-ban. Az egyik új tényező a következő generációnak a visszamenőleges támogatás hatása a márkahűségre és a közösség [konzol]váltására. Úgy gondolom, hogy emiatt kevesebb márkaváltást fogunk látni. Szerintem a PlayStation 5 és az Xbox Series X árazása hasonló lesz, és több mint valószínű, hogy arányaiban drágábbak lesznek, mint a PlayStation 4 kezdő, 399 dolláros ára.

A magasabb árazás arra késztetheti a Microsoftot, hogy egy két elágazású stratégiával rukkoljon elő, és kiadjon egy gyengébb, olcsóbb kiadást a next-gen platformjából a megjelenési időszakban. Nem számítok arra, hogy a Sony hasonló stratégiával éljen a megjelenéskor, így ez a megközelítés nagyobb piaci rugalmasságot adhat az Xboxnak, viszont a marketing és a fogyasztók tájékoztatása körül bonyolultabb helyzet alakul így ki. Személy szerint várnék a gyengébb konzol piacra dobását” mondja Harding-Rolls.

„Mind a két konzol hasonló lesz specifikációiban, árazásában és funkcióiban és mind a két konzol esetében 499 dolláros árra számítok. A Microsofttól egy gyengébb hardver, és ezáltal a használt lemezek értékesítésének korlátozása várható. Szerintem nem lesz handheld vagy egy új PlayStation VR kiadás, viszont mind a két cég csak egy konzolmodellt dob piacra a megjelenéskor” mondja Toto.

Tehát: nagy eséllyel 500 dollár lehet az Xbox Series X és a PlayStation 5 ára is, ami 500 euróról átszámítva legalább 165 ezer forint lesz, de a haszonkulcs, a 27% áfa, és miegyébb miatt érdemes 180 ezer forint körül számolni az év végi, még nem ismert megjelenési időpontok során…

A Daedalic (Deponia, Blackguards) vezérigazgatója, Carsten Fichtelmann, illetve Martin Wilkes, az egyik tervezője pedig a legújabb EDGE magazinban beszélt a PlayStation 5-ről, és méginkább a next-gen Xboxról. (És megemlítik a Gollamra koncentráló Gyűrűk ura-játékot is, amin épp dolgoznak.) Az interjúból idézett a WCCFTech. „Úgy gondolom, hogy a Microsoft néhány dologban átgondoltabb, mint korábban. A PlayStation 5 pedig hatalmas lesz.„ Csak pletykákat hallottam [az Xbox Series X] specifikációiról, de az is elképesztő lesz, főképp a gyors Flash memóriája miatt. Ettől persze lelkes is vagyok, de nem hiszem, hogy az releváns lenne a [Gollam] projekthez, mert a PC-vel is számolunk. De főképp a pályatervezőknek ez egy megvalósuló álom, mert nem kell többet a [pályák betöltésére szánt] streamelő folyosókkal számolnunk. Szerintem néha igazán fájdalmas, hogy az alapból gyönyörű, lenyűgöző környezetet össze kell nyomni, hogy egy újabb streamelő folyosót bepakoljunk,” tette hozzá Wilkes.

Úgyhogy tisztul a kép a két next-gen konzol körül és nagy eséllyel drágábban kerülnek majd a boltokba. (Az Xbox One is alapból 500 dollár volt, de ott hozzá kell tennünk, hogy ránk kényszerítették eleinte az új Kinectet is, ami megdobta az árat…)

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu