Új játékon dolgozik a Silent Hill egyik kulcsfontosságú fejlesztője

Masahiro Ito egy új projektnek ült neki, és még nem tudni, hogy melyik játék fejlesztésében vesz részt.

Ito volt a Silent Hill-sorozat szörnytervezője, de művészeti rendezői posztot is betöltött a Silent Hill 2-ben és a Silent Hill 3-ban, így az ő munkássága meghatározó volt a játékok sikerében. Most pedig a Twitteren írta egy kicsit szokatlan angol fogalmazással a következőt: „Vezető designerként dolgozom egy játékon. Remélem, hogy ezt nem törlik. Nem mondhatok semmit sem erről még nektek.” Ito, aki a Team Silent tagja volt korábban azt mondta, hogy Hideo Kojimával szívesen együtt dolgozna egy Silent Hillen (mivel a túlélő horror franchise a Konami birtokában van, és akkor még Kojima is ott dolgozott), így emiatt érthető a második mondata.

Vagy esetleg mégsem: utólag boldog új évet kívánt nekünk még egy tweettel. Itt mellékelt egy koncepciós rajzot, amin egy törölt, Oroszországban játszódó retro sci-fi játékot láthatunk. Ezt a projektet a Sony Interactive Entertainment törölte. A képet korábban megosztotta egy 2017 márciusi, azóta már törölt tweetben, és a weboldalának a háttérképeként is ez látható 2012 februárja óta. Erről a törölt játékról még 2018 februárjában azt mondta, hogy ez a játék 2008 és 2010 között volt fejlesztés alatt (tehát PlayStation 3-ra jöhetett volna ki) a törléséig.

Ito munkássága egy kivétellel kizárólag a Konami játékaiban volt látható (legutóbb a tavalyelőtt megjelent Metal Gear Survive-ban); az egyetlen kivétel ezalól a 2016-ban PC-re, tavaly pedig PlayStation Vitára megjelent NightCry volt. Ez a túlélő horror játék a Clock Tower szellemi folyatásaként tekinthető, ugyanis rendezője az a Hifumi Kono volt, aki „az óratorony” alkotója is volt a 90-es években.

Nem tudjuk, hogy Ito vajon a törölt, orosz retró sci-fi projekthez tér-e vissza, vagy valami teljesen új játékban láthatjuk keze munkáját, de mivel a Silent Hill során bemutatta, hogy mire képes (nem véletlenül PyramidHead a profilképe a Twitteren…), joggal bizakodhatunk.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu