Újabb képeken a PlayStation 5 fejlesztőkészlete és a DualShock 5

A Sony egyszerűen képtelen arra, hogy megállítsa a szivárgást – most konkrétan egy takarítónak sikerült képeket lőnie a továbbra is szokatlan kinézettel rendelkező PlayStation 5 fejlesztőkészletről, továbbá a hivatalosan még mindig nem DualShock 5-nek hívott, következő generációs PlayStation kontrollerről.

„Nem biztos, hogy ez a megfelelő hely, de… első alkalommal tisztítottam le a PlayStation 5 első prototípusát! Igen, alkalmanként takarítóként dolgozom a U…..-nál… Kérlek, ne osszátok ezt meg!”, olvasható a lenti Facebook posztról készített képen.

Szegény Patrick! Nem tudta, hogy mit követett el a képek megosztásával! Rövid időn belül a PlayStation 5-ös subredditen volt látható munkájának eredménye (aminek eredményeképp valószínűleg ki is rúgják majd őt a Ubisofttól, esetleg a Sony fog lépéseket tenni…). A képen remekül látható a fejlesztőkészlet elején található Blu-ray meghajtó, pár USB port, és persze a DualShock 5 is szemez velünk a montázson.

És ez igencsak korrekt időzítés, mivel a Sony a Consumer Electronics Show-ra (CES-re) készül, és ott a jövőről fognak beszélni. Kérdéses, hogy miről lesz ott szó, de mivel magyar idő szerint január 7-én, éjjel kettő órakor indul az ő előadásuk, nem nagyon van idő találgatni, hogy esetleg a PlayStation 5-tel támadnak-e, avagy valami mással. (A PS5 azért is lenne logikus lépés, mert a Microsoft az Xbox Series X néven futó next-gen Xbox modellről a decemberi The Game Awardson már beszélt…)

Itt egy gyors kanyar, és egy pletyka is szóba kerül: a RespawnFirst arról tudósít, hogy a DualShock 4-et is támogatni fogja a PlayStation 5. Ez pedig már-már el is várható a Sony-tól, hiszen a Microsoft már büszkén bejelentette, hogy az Xbox One kontrollereit is nyugodt szívvel alkalmazhatjuk az Xbox Series X-hez. Ha a Sony ezt kihagyná, a Microsoft akár lépéselőnybe is kerülhet az év végén (ekkor jön a PlayStation 5 és az Xbox Series X egyaránt).

Forrás: WCCFTech, RespawnFirst

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu