Az USA-ban beigazolódott a mondás: öreg gamer, nem vén gamer!

Le fogtok döbbenni, hogy az USA-ban mennyi öreg gamer játszik, tehát mekkora az idős játékosok aránya!

Az NDP Group jelentése szerint több mint 50%-ban (!) – tehát tessék csak ízlelgetni: a játékosok FELE 65 felett van! Bizony, aki eddig „gyerekeknek valónak” tartotta a videojátékokat, az jobban teszi, ha alaposan átgondolja ezt a kijelentését. Ráadásul nem akárki készítette az analízist, hanem a szakmájában jól ismert Mat Piscatelle, aki szerint ez a tendencia csak erősödni fog.

A 2019-es további adatok szerint az USA-ban a játékosok 67%-a 45 és 54 év között van, továbbá 57%-uk 55 és 64 év között. A 65 év feletti gamerek aránya 56% Az NDP Group azért azt hozzáteszi, hogy a favorit platformok a PC és a mobiltelefonok és a 45 és 54 év közöttieknél jellemző csak, hogy minden ötödik gamer már konzolt használ. Az 55 és 64 évesek között ez az arány már csupán csak 10% Ami összességében jó hír, hogy várhatóan a piac nőni fog.

„Az X generáció Atari 2600-zal nőtt fel az otthonában, amely mindig is e platformok alappillére volt, szóval a trend bíztatónak tűnik. „Ez a piac csak erősödni fog.” – hangsúlyozta Mat Piscatella.

Rövidesen érkezik majd egy adat arról, hogy mi volt az elmúlt 10 év legjobb eladott játéka, egyelőre ez még nem végleges, ám nagyon úgy tűnik, hogy a GTA V és a Minecraft erősen elhúztak a többitől és holtversenyben vannak.

Forrás: 3djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu