Mark Zuckerberg akkorát kapott Sacha Baron Cohentől a Golden Globe-on, hogy a fal adta a másikat

MOZI HÍREK – A komikus közismerten gyűlöli Mark Zuckerberg Facebookját és magát az alapítót is, és most sem fogta vissza magát, hogy még nagyobbat rúgjon belé.

Ricky Gervais, a 77. Golden Globe házigazdája, kifejezetten kérte az esemény elején, hogy a nyertesek tartózkodjanak a nagy politikai és társadalmi beszólásoktól a köszönőbeszédjük során, mondanunk sem kell, hogy ez pont az ellenkezőjét váltotta ki: csak úgy záporoztak a beszólások a gála színpadjáról.

Maga Sacha Baron Cohen egyébként nem nyert díjat (bár jelölték őt Az izraeli kém című sorozatért), azonban a Jojo Nyuszi montázsát ő vezette fel, és persze, nem is várta senki, hogy pont Sacha türtőzteti magát.

Az IndieWire jelentése szerint a komikus így prezentálta Taika Waititi rendezését a közönségnek: „A soron következő film főhőse egy naiv, félrevezetett kölyök, aki náci propagandát terjeszt, és akinek csak képzeletbeli barátai vannak. A neve Mark Zuckerberg. Oops, várjanak, ez a 2011-es beszédem szövege, a Social Network évéből!”

Nem ez az első alkalom, hogy Sacha Baron Cohen a közösségi médiát és magát Mark Zuckerberget is keményen kritizálta: tavaly ősszel, mikor az antiszemitizmus ellen küzdő Anti-Defamation League díját vette át, beszéde alatt elég erélyesen beszólt a Facebooknak, (és konkrétan Mark Zuckerbergnek is) illetve a többi közösségi média platformba a gyűlöletpolitika, valamint az összeesküvés-elméletek terjesztésében való szerepükért.

Sacha Baron Cohen azonban nem volt az egyedüli az idei Golden Globe-on a rázósabb szövegeivel. Az est egyik legnagyobb meglepetését Joaquin Phoenix szolgáltatta, aki a legjobb férfi főszereplőnek járó díj átvételekor a szokásos „köszönöm a manageremnek” rizsa helyett keményen beszólt Hollywoodnak. „Mind tudjuk, hogy nincs olyan, hogy kib*szott legjobb színész. Ezt a dologot azért találták ki, hogy reklám helyet biztosítson a tévéműsornak” – mondta a Jokert alakító színész.

Forrás: Business Insider

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu