Megtévesztő reklámmal élt a Squadron 42?

Miközben a Cloud Imperium Games és a Crytek közötti pereskedés lassan zátonyra fut, a Crytek elhintette, hogy a korábban a Wing Commandert létrehozó Chris Roberts megtévesztett minket a Star Citizen egyjátékos spin-offjával kapcsolatban…

A Redditen látható, hogy a Star Citizen körüli per talán elmarad a Cloud Imperium Games/Roberts Space Industries páros (őket innentől CIG-re és RSI-re rövidítjük) és a Crytek között. A felek közösen arra jutottak, hogy a pereskedést felfüggesztik, de a Crytek szerint az ő birtokukba jutott új információ megtévesztő reklámozást jelenthet a Squadron 42 korai támogatói felé. A per amúgy ott kezdődött, hogy a Crytek beperelte a CIG-et, mert szerintük ők a licencelt engine-jüket (a CryEngine-et) jogosulatlanul használták két játékban, mivel a Star Citizenből kivált az egyjátékos komponens, a Squadron 42. A megállapodás szerint ugyanis mindössze egy játékra kötöttek szerződést. Ekkor mind a két félnek új információkat kellett közölni, és itt gondolta meg magát a Crytek: a német cég azt szeretné, ha a Squadron 42 megjelenéséig jegelnék az ügyet.

Az erősen cenzúrázott jogi dokumentumok szerint a CIG azt állítja, hogy a Squadron 42 nem lesz önálló játék (ami ráadásul idén talán meg sem fog jelenni!). Itt idézzük a Cryteket: „A CIG több nyilvános közleménye is azt jelezte előre, hogy a Squadron 42 egy önálló, standalone játék lesz, ami 2020 első felében fog megjelenni.” A Yerli testvérek (Cevat, Avni és Faruk Yerli) által alapított cég továbbmegy: „Ez a per is mutatja, amit a CIG művel: nyilvánosan állít egy dolgot, majd a bírósági eljárás során mást mond. Például a per elején a CIG nyilvánosan azt közölte, hogy a Lumberyard Engine-re [ez az Amazon fejlesztői „elágazása”, forkja a CryEngine-ből – a szerk.] váltott a Star Citizen és a Squadron 42 párosával. Ezután arra kényszerítették a céget az eljárás során, hogy megerősítse: ilyen váltásra nem került sor. Ez a tény (a CIG nem adta meg a Cryteknek azt, amit megérdemelt a megállapodás révén, miközben a CIG nem váltott engine-t) szolgál a Crytek követelésének alapjaként az ügyben.” És a Crytek szerint a CIG még nem is döntött arról, hogy miként fogja amúgy kiadni a Squadron 42-t, és szerintük ez a nem nyilvános (vagy akár nem is létező…?) stratégia meg fogja lepni a fogyasztókat, játékosokat, akik már előre fizettek a Squadron 42-ért.

A Squadron 42-nek elvileg idén már bétába kellene lépnie…

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu