Big O: íme a híd a PC és a konzol között! [VIDEO]

Az Origin PC megoldást talált arra, hogy miként hozza egy fedél alá a két platformot.

A Big O a platformagnosztikusoknak kedvez, ugyanis egy PC gépházán belül egy Xbox One S All-Digital Editiont vagy egy PlayStation 4 Pro-t is találhatunk. Nem, nem úgy, hogy csak lustán belevágják a konzolt, hanem a belsőségeit szépen beszerelik a gépházba (és ez a Microsoft konzoljával egyszerűbb is, mivel annak nincsen Blu-ray meghajtója). És ez már a harmadik ilyen megoldás, ugyanis az Origin PC korábban épített már egy PC-t egy Xbox 360-nal, és nemrég volt egy másik konzolos megoldásuk.

Nézzük, hogy a PC-s hardver alapból miből is állhat:

  • Processzor: Intel Core i5-9600K
  • Alaplap: ASRock Z390M Pro4
  • Hűtés: Origin Frostbite 120 vízhűtés
  • Memória: 16GB DDR4 Corsair Vengeance, 3000 MHz
  • Videókártya: GeForce GTX 1660 Super
  • Tárhely: 240GB Corsair Force MP510 M.2 NVMe SSD
  • Tápegység: 450W Corsair SFX
  • Operációs rendszer: Windows 10 Home

 

…és mindezt egy módosított Corsair Crystal 280X gépházban.

Jól írtuk a lista felett: alapból. Ezt lehet ugyanis módosítani, így a processzort feltolhatjuk az Intel Core i9-9900K-ig vagy az AMD Ryzen 9 3950X-ig, a memóriából lehet akár 64 GB, a videókártyát pedig akár egy GeForce RTX 2080 Ti-re vagy akár az RTX Titanra is kicserélhetjük. És a vízhűtésből is kérhetünk összetettebb verziót.

Az ár alapból 2427 dollár, ha az Xbox One S All-Digital Editionnel kérjük, a PlayStation 4 Pro-s modell pedig 2573 dollárnál kezdődik. Tehát jó 720 ezer forint alaphangon a Big O, de mire importáljuk, valószínűleg már milliókban kell gondolkodni. A gépház jobb oldalán hely van még egy Elgato 4K60-nak is, amivel fel is vehetjük azt, amivel éppen játszunk.

Az érdekesség, hogy a Big O-t elvileg helyi multiplayerre is lehet használni („A PC és konzol cross-play erejével akár egy barátoddal is játszhatsz helyileg a Big O-n.”). (Több monitort is használhatunk – egy a PC-nek, egy a konzolnak!)

Úgyhogy ez eléggé erős. Nem csak az árra gondolunk… Aki pedig szertene, errefelé utánanézhet.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu