Menu

PlayStation-hírek: miket tudtunk meg a CES-en?

A Sony előadása a Consumer Electronics Show-n (CES-en) bemutatta a PlayStation 5 logóját és a már innen-onnan kiszivárogott, meg nem erősített információkat tisztázott.

Az előadás a PlayStation múltjának összefoglalójával indult, ugyanis a Sony idén ünnepeli az első PlayStation megjelenésének 25. évfordulóját. Hallhattunk jól csengő számadatokat a PlayStation 4-ről: 106 millió darabot adtak el, melyekre 1,15 milliárd játékot értékesítettek, ezzel párhuzamosan 5 millió fogyott a PlayStation VR-ból is, a PlayStation Networknek havi 103 millió havi aktív felhasználója van és 38,8 millió PlayStation Plus előfizetővel rendelkezik. Aztán következett a legújabb generáció: a PlayStation 5 felvezetése.

PS4 Sales 01 06 20

PS5 Logo CES 01 06 20 001

PS5 Logo CES 01 06 20 002

Image result for ces 2020 ps5

Megőrizték a PlayStation 3 óta a megszokott logó designját, csak lecserélték a számot az ötösre – itt nincs semmilyen meglepetés. A Sony megerősítette azokat a funkciókat, lehetőségeket is, amelyeket korábban már elárult a PlayStation 5-tel kapcsolatban: 3D-s audio, haptikus/adaptív ravaszok a még nem DualShock 5-ként nevezett kontrolleren, nagy sebességű SSD, hardveralapú sugárkövetés, és UHD Blu-ray meghajtó. Ezután mindenki várta a csattanót, ami elmaradt.

Szóval ennyit tudunk egyelőre hivatalosan, a Sony semmi olyan plusz információval sem szolgált, amit eddig ne ismertünk volna, ezáltal pedig erős csalódást okozott a közönségnek. Egy ígérettel zárták előadásukat: „további részleteket az idei év során később mutatunk meg”.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu