Újabb cégbe tette be a lábát a Tencent

A kínai techcégek egyre inkább terjeszkednek – ezúttal a Tencent adott át egy köteg pénzt egy olyan stúdiónak, akikre nem számítottunk.

A Tencent az egyike azon kínai cégeknek, amik egyrészt kötődnek a Kínai Kommunista Párthoz, másrészt pedig a nemzetközi játékiparban is egyre jobban megvetik a lábukat. (A másik ilyen cég a NetEase lenne. Velük közösen fejleszti az Activision Blizzard a Diablo: Immortalt, ami még mindig fejlesztés alatt áll iOS-re és Androidra…) Csak pár cég, ahol jelen van a Tencent: Riot Games (100%-os tulajdonrész), Epic Games (40%), Bluehole (PlayerUnknown’s Battlegrounds – 15%), Frontier Developments (Elite: Dangerous – 9%) Ubisoft (5%), Activision Blizzard (5%), Paradox Interactive (5%)…

És most a PlatinumGameset is felírhatjuk a listára. A cég ugyanis bejelentette, hogy tőkebefektetést kapott a Tencent Holdingstól. A jelenleg például a Nintendo Switch-re készülő Bayonetta 3-at és a PlayStation 4/PC párosára tervezett Babylon’s Fallt fejlesztő japán stúdió továbbra is független marad, és a szervezeti felépítése sem fog változni. Itt felmerülhet a kérdés, hogy mire akarja a PlatinumGames használni a pénzt?

Ezt megválaszolta Kenichi Sato, aki a PlatinumGames elnök-vezérigazgatója. Szerinte a cég a Tencent Holdingstól kapott tőke segítségével „megerősíti a cég alapjait; terjeszkedésbe kezd, hogy a játékfejlesztés mellett az önkiadás lehetőségét is körbejárhatják; továbbá egy szélesebb, nemzetközi perspektívát kíván elérni, miközben csúcsminőségű, a PlatinumGames nevéhez méltó játékokat fejleszt”.

A szélesebb, nemzetközi perspektíva virágnyelven annyit takar, hogy a PlatinumGames szeretne a kínai piac tortájából kiszelni magának egy szelettel, és a Tencent révén elérhetik, hogy a többszáz millió potenciális játékossal rendelkező országban hivatalosan is elérhetővé válhassanak a stúdió jövőbeli játékai (ugyebár arrafelé a cenzoroknak át kell vizsgálniuk a játékokat, hogy azok végül licencet kaphassanak). Valószínűleg a Tencent majd felkéri a stúdiót arra, hogy hozzanak össze mondjuk egy mobilos játékot a kínai piacra…

Erre a bejelentésre tényleg nem számítottunk.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu