Egy srác a Kisasszonyok között

MOZI HÍREK – Azért olyan jó, hogy az utóbbi évek egyik legfiatalabb, leglazább, legszellemesebb rendezőnője, Greta Gerwig álmodta újra vászonra a Kisasszonyok-at (Little Women, hazai bemutató: január 30.), mert ő hitelesen tudta kombinálni az egymásnak ellentmondó részleteket. Festői szépségű, romantikus filmet készített az apa nélkül nevelkedő négy lánytestvér történetéből, de hősei önálló, mai is hiteles, öntörvényű figurák – és ha a szükség úgy kívánja, teljesen anakronisztikusak.

Timothée Chalamet jelmezeinek megtervezésekor sem a pontos korfestés volt a lényeg, hanem hogy a szívtipró színész a mai rajongói szívét tiporja. Jacqueline Durran, az Oscar-díjas jelmeztervező a rendezővel egyetértésben sosem veszítette szem elől, hogy mit várnak a filmtől a Chalamet-hívők: az amerikai polgárháború idején játszódó történet legfontosabb férfi szereplője néha a 19. század elején, néha a végén viselt ruhadarabokba bújt, és az egészet a 50-es évek angol Teddy boyai és Bob Dylan 70-es évekbeli setjei fűszerezték. Meg persze, maga a sztár, aki eldönthette, hogy mit vesz fel a felkínált választékból.

– Az volt a lényeg, hogy a mai nézőknek tetsszen a srác – nyilatkozta a jelmeztervező. – Mert akkor fogják megérteni, sőt átélni, hogy miért bolondulnak érte annyira a filmbeli lányok.

Forrás: IC Press

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu