Már most fejlesztés alatt állna a Shenmue 4?

Mivel a Shenmue III nem volt a történet vége (óh, még messze vagyunk attól…), már csak idő kérdése, hogy hivatalossá váljon: Ryo története folytatódik a Shenmue 4-ben.

Yu Suzuki még 2015-ben, a Shenmue III Kickstarter-kampánya során írta a Redditen egy kérdezz-felelek során, hogy a tervei szerint a történet tizenegy fejezetét négy, esetleg öt játékban szeretné megvalósítani. Aztán a Shenmue III stáblistája során van egy levél is a franchise alkotójától: „Mindaddig, amíg vannak olyanok, akik szeretnék, ha a Shenmue tovább élne, soha nem fogom feladni a személyes utazásomat, hogy befejezhessem a történetét. Ahogy a Shenmue 3 esetében is, a Shenmue története veled van. Őszintén remélem, hogy közösen képesek leszünk tovább görgetni Ryo meséjét és kalandjait a Shenmue 4-ben.”

És itt jön be a képbe a Lakshya Digital. Ez a stúdió 3D-s, 2D-s művészeti és animációs munkákat végez, és besegített a Ys Netnek is, akik ugyebár a Shenmue III-at fejlesztették. Ők még december közepén ezt írták a Facebookon: „A Lakshya gratulál a YS Netnek a Shenmue III megjelenéséhez. Megtisztelő volt a Lakshya számára, hogy ezen az ikonikus játékon dolgozhatott. Sok szerencsés alkalmazottunk volt, aki lehetőséget kapott arra, hogy 83 karaktert megalkothasson majdnem egy év alatt, köszönhetően Yu Suzukinak, a YS Net vezérigazgatójának és a csapatának, mivel belénk fektették a bizalmukat. Így igazi partnereik lehettünk, és hatékony megoldásaink révén csúcsminőségű tartalmat biztosíthattunk nekik a legjobb áron. Alig várjuk, hogy nemsokára Shenmue IV-en dolgozhassunk!”

Úgyhogy a Lakshya már valamit tud – lehet, hogy a Deep Silver (esetleg az ő tulajdonosuk, az Embracer Group AB) megfelelően sikeresnek könyvelte el az amúgy nem éppen kiemelkedő (de mégis a rajongók igényeit tökéletesen kielégítő!) Shenmue III-at, ami így talán közösségi finanszírozás nélkül folytatódhat, és most remélhetőleg nem kell jó két évtizedet várnunk a játékra, mivel a Shenmue második része 2001-ben jött ki a SEGA Dreamcaston, majd egy év múlva Xboxon.

A Shenmue IV (ha tényleg készül) next-gen cím lehet már, így a PlayStation 5 és az (Xbox Series X) lehet a Ys Net célkeresztjében.

Forrás: PSU, VGC

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu