Európa-központú lesz a PlayStation

A Sony Interactive Entertainment újabb lépést tett az Európa-központúság felé – így mi lesz a regionális cégekkel? Milyen sors vár a PlayStation magyarországi részlegére?

Az utóbbi évtizedek során megszokott volt, hogy a Sony Computer Entertainment (SCE – ez volt a Sony Interactive Entertainment elődje) három fő régióra volt bontható: volt az észak-amerikai ágazat (SCEA), az európai divízió (SCEE) és a japán alakulat (SCEJ). Azonban az utóbbi évek során elkezdett ez megváltozni, főleg Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment (innentől SIE) elnök-vezérigazgatósága alatt. Ryan korábban a PlayStation európai részlegénél dolgozott. Ezt érdemes megjegyezni…

Nos, Ryan kinevezte Veronica Rogerset, aki a nemzetközi üzleti műveletekért lesz felelős – korábban a Microsoftnál és a Dellnél dolgozott hasonló pozícióban. „Veronica a nemzetközi értékesítési műveletek vezetésében, a stratégiai partneri kapcsolatok kezelésében, az innovatív üzleti modellek fejlesztésében, és a világszínvonalú csapatok felépítésében hatalmas tapasztalatot szerzett. Kulcsfontosságú szerepe lesz a cég fejlesztésében, és nagyon örülök, hogy a szakértelmét a PlayStation-családhoz hozta el,” mondja róla Ryan. „A PlayStation brand az egyik leginkább kedvelt márka a világon, és lelkesen csatlakozom a céghez, mivel annak egy szenvedélyes közössége, legendás múltja, és lenyűgöző vezetősége van. A nemzetközi értékesítési műveletek vezetésében szerzett tapasztalatom révén a PlayStation üzleti tevékenységei sikeresek lehetnek, és a legjobb játékélményeket hozhatják el világszerte,” mondja Rogers.

És itt visszatérnénk arra az európai gondolatmenetre: Veronica Rogers a cambridge-i egyetemen tanult közgazdaságtant, majd a londoni közgazdasági egyetemet is elvégezte. Tehát európai illetőről beszélünk, és ő nem az első olyan előléptetett személy, aki hasonlóan a mi kontinensünkön tevékenykedik – Hermen Hulst, aki korábban a Guerrilla Gamesnél (Killzone-sorozat, Horizon Zero Dawn) volt vezető beosztásban, már a SIE Worldwide Studios vezetője. Hulst előléptetése pedig csak a kezdet volt Ryan terveiben, hogy a PlayStation európai központú legyen. (Ami, ha belegondolunk, még valahogy logikus is: a Nintendo japán, a Microsoft pedig amerikai főhadiszállással rendelkezik! Igaz, a SIE is Kaliforniában van…) És így a szeptember végi lelépés Shawn Layden részéről felettébb alátámaszthatja, hogy az amerikai és japán befolyásra nem tart igényt Ryan. (Layden korábban az amerikai PlayStation-főnök volt…)

Így pedig tényleg kérdéses lesz, hogy a Sony Interactive Entertainment amerikai és japán részlegének függetlensége (mert bizony valamelyest egymástól független, szabad ágazatok voltak ezek a múltban!) milyen gyorsan tűnik el. Most már tisztán látható, hogy a PlayStation egyre inkább európai vezetőséget épít maga köré, viszont ha ilyen központú lesz a brand, akkor pedig már az országos képviseletek felett lebeghet Damoklész kardja. Így ismét felvetődik a kérdés: mi vár a PlayStation magyarországi részlegére…?

Forrás: VentureBeat

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu