A 2020-as E3-on sem lesz kinn a Sony?

Úgy tűnik, hogy az idei E3 is nélkülözni fogja a Sony-t, akik már tavaly sem voltak kinn a rendezvényen.

A 2018-as PlayStation Experience törlése óta a Sony nem nagyon vesz részt ilyen rendezvényeken, mivel a cég úgy döntött, hogy a Nintendo példáját szeretné követni. Így a Nintendo Direct példája után megszületett a State of Play. A „játékállapot” egy olyan stream(sorozat), amiben új információkat lehet megtudni a PlayStationre készülő játékokról.

Csakhogy a 2020-as E3 fontos lesz – a Microsoft nagy erővel készül a rendezvényre, de ezúttal nem az lesz a helyzet, mint hét éve, hiszen akkor nem jelentették előre be a konzol nevét, meg nem mutatták meg a kinézetét sem, hanem egy májusi műsor során ejtette ezt meg a redmondi cég. És a VGC szerint a Microsoft mellett nem lesz ott Los Angelesben a Sony, de pár másik forrásuk szerint tervezik a visszatérést. Úgyhogy nem biztos, hogy mi is pontosan a Sony terve – talán még ők maguk sem határoztak véglegesen a nyári menetrendről. (Talán az európai központúvá alakuló PlayStation-főnök, pontosabban a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, Jim Ryan sem tudja még.)

A VGC beszélt az Xbox csapatával, és ők úgy érzékelik, hogy a PlayStation idén is kihagyja az E3-at, és ebből hasznot szeretnének hajtani. „Amennyire én tudom, nem tervezik idén sem, hogy kinn legyenek […] remélem, meggondolják magukat, de szkeptikus vagyok,” mondja Michael Pachter, a Wedbush Securities népszerű elemzője.

Úgyhogy ne nagyon reménykedjünk abban, hogy a Sony ismét az E3 porondjára álljon. Őszintén szólva 2013-ban azért más volt még a Sony Interactive Entertainment vezetője – Andrew House akkor sokak számára emlékezetes volt, hiszen ő mondta be, hogy mennyibe fog kerülni a PlayStation 4 (100 euróval alámentek akkor az Xbox One-nak, amihez eleinte kötelező Kinectet is csomagoltak), és ő sokkal karakteresebbnek tűnt Ryannél. Talán emiatt is távolodtak el a nyilvánosságtól…?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu