Menu

Életmentés 8000 kilométeres távolságból! [VIDEO]

A távolságot át lehet hidalni egy mikrofonnal – és a mikrofon ezúttal életmentő eszköz volt.

Aidan Jackson egy 17 éves tinédzser az Egyesült Királyságban található Widnesből, ami Cheshire megyében található. Online játszott (a Star Wars: Battlefront II-t nyúzta), de hirtelen rohamot kapott. Eközben barátja, a 20 éves Dia Lathora jó nyolcezer kilométerre tartózkodott tőle (ő ugyanis az Egyesült Államok Texas államában él), de észrevette Jackson mikrofonján keresztül a roham tüneteinek hangját. Jackson épp előtte mondta, hogy nem érzi valami jól magát, és ezért pár pillanatra lefeküdt az ágyára. Ekkor ő feltekerte a mikrofonja hangerejét, így Lathora kommunikálni tudott vele.

Lathora gyorsan felhívta a cheshire-i rendőrséget, és tájékoztatta őket, hogy Jackson épp egy rohamban szenved. A hatóságok gyorsan intézkedtek, miközben a szülők mit sem sejtve a földszinten tartózkodtak egészen addig, amíg két rendőr és egy mentőkocsi kiszállt hozzájuk a roham után kb. negyven perccel…

„Épp felraktam a headsetemet, és olyasmit hallottam, ami egy rohamhoz hasonlított. Így aggódni kezdtem, és azonnal arról érdeklődtem, hogy mi történik, és hogy rendben van-e. Amikor nem válaszolt, azonnal elkezdtem az EU segélyhívó számát megkeresni. Amikor az nem működött, csak abban reménykedtem, hogy a másik, nem vészhelyzetekre szánt szám működik majd. A hívás során találatam egy élő embert, akivel tudtam beszélni,” mondta Lathora a Liverpool Echónak.

„Igazán hálásak vagyunk Diának azért, amit tett, és sokkoló számunkra, hogy mit sem sejtve lenn voltunk a földszinten. Dia tudta a címünket, de nem ismerte a telefonszámunkkal, úgyhogy lenyűgöző volt, hogy képes volt ilyen távolságból segítséget nyújtani Beszéltem vele, és kifejeztem neki a hálánkat – ő pedig örül, hogy segíteni tudott. Aidan sokkal jobban van, és reméli, hogy minden rendben lesz, amikor kivizsgálják a kórházban,” mondta Jackson anyja a BBC-nek.

Jacksonnak már volt egy rohama májusban, így szerencséje volt, hogy a mikrofonját használta – és itt a bizonyíték, hogy a mikrofon nem mindig csak káromkodásra használható az online multiplayerben, hanem akár életmentő szerepe is lehet a hangátviteli eszköznek…

Forrás: PCGamer, VG247

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu