Életmentés 8000 kilométeres távolságból! [VIDEO]

A távolságot át lehet hidalni egy mikrofonnal – és a mikrofon ezúttal életmentő eszköz volt.

Aidan Jackson egy 17 éves tinédzser az Egyesült Királyságban található Widnesből, ami Cheshire megyében található. Online játszott (a Star Wars: Battlefront II-t nyúzta), de hirtelen rohamot kapott. Eközben barátja, a 20 éves Dia Lathora jó nyolcezer kilométerre tartózkodott tőle (ő ugyanis az Egyesült Államok Texas államában él), de észrevette Jackson mikrofonján keresztül a roham tüneteinek hangját. Jackson épp előtte mondta, hogy nem érzi valami jól magát, és ezért pár pillanatra lefeküdt az ágyára. Ekkor ő feltekerte a mikrofonja hangerejét, így Lathora kommunikálni tudott vele.

Lathora gyorsan felhívta a cheshire-i rendőrséget, és tájékoztatta őket, hogy Jackson épp egy rohamban szenved. A hatóságok gyorsan intézkedtek, miközben a szülők mit sem sejtve a földszinten tartózkodtak egészen addig, amíg két rendőr és egy mentőkocsi kiszállt hozzájuk a roham után kb. negyven perccel…

„Épp felraktam a headsetemet, és olyasmit hallottam, ami egy rohamhoz hasonlított. Így aggódni kezdtem, és azonnal arról érdeklődtem, hogy mi történik, és hogy rendben van-e. Amikor nem válaszolt, azonnal elkezdtem az EU segélyhívó számát megkeresni. Amikor az nem működött, csak abban reménykedtem, hogy a másik, nem vészhelyzetekre szánt szám működik majd. A hívás során találatam egy élő embert, akivel tudtam beszélni,” mondta Lathora a Liverpool Echónak.

„Igazán hálásak vagyunk Diának azért, amit tett, és sokkoló számunkra, hogy mit sem sejtve lenn voltunk a földszinten. Dia tudta a címünket, de nem ismerte a telefonszámunkkal, úgyhogy lenyűgöző volt, hogy képes volt ilyen távolságból segítséget nyújtani Beszéltem vele, és kifejeztem neki a hálánkat – ő pedig örül, hogy segíteni tudott. Aidan sokkal jobban van, és reméli, hogy minden rendben lesz, amikor kivizsgálják a kórházban,” mondta Jackson anyja a BBC-nek.

Jacksonnak már volt egy rohama májusban, így szerencséje volt, hogy a mikrofonját használta – és itt a bizonyíték, hogy a mikrofon nem mindig csak káromkodásra használható az online multiplayerben, hanem akár életmentő szerepe is lehet a hangátviteli eszköznek…

Forrás: PCGamer, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu