Menu

Morbius Jared Leto főszereplésével: íme az élő vámpír! [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Morbius Jared Leto számára igazi kiugrási pont lehet, beszélt arról is, miért nem „szívás” számára Morbius szerepe.

Megérkezett végre a Sony Marvel univerzumának legújabb filmje, a Morbius az élő vámpír első trailere, melyről korábban már írtunk nektek. A filmet Daniel Espinosa (Élet, Védhetetlen,) rendezi, a főszereplő pedig az eléggé „érdekes” karrierű Jared Leto, aki Michael Morbius-t, a zseniális tudóst alakítja, aki véletlenül szörnyeteggé változik, amikor egészen ritka vérbetegségére keresi a orvosságot. Ismét egy olyan Marvel-hőssel van tehát dolgunk, aki ráfázott, amikor tudománnyal variált…

„Maga Morbius – az ember – egy igazán összetett karakter. Leginkább emiatt vonzódtam a szerephez. Rettenetesen sok nehézséggel kellett szembesülnie élete során” – beszélt Leto a szerepéről. “Egy borzalmas betegséggel született, de mégis rendkívül tehetséges fickó. Már fiatal korban is foglalkoztatni kezdték az orvostudományok, ezért úgy döntött, hogy egész életét annak szenteli, hogy megtalálja a gyógyírt arra a betegségre, mely rajta kívül másokat is megtámadott. De végül elszabadul a pokol.”

A képregényekben Morbiust úgy emlegetik, mint “Az élő vámpír”-t, mivel a tudós egy vámpírszerű kreatúrává változik sápadt bőrrel, éjszakai látással, hatalmas erővel és gyorsasággal, no meg csillapíthatatlan vérszomjjal, aminek enyhítése sajnos nélkülözhetetlen az életben maradáshoz. Ugyanakkor igazából nincs benne semmi természetfeletti: nem olyan ő, mint Drakula – egy ősi entitás, aki nem bírja a fokhagymát, a napfényt meg a feszületek látványát. Ő “csak” a modern orvostudomány áldozata, egy tragikus sorsú szörnyeteg, akit saját maga hozott létre.

Morbius egyébként Pókember-ellenfél volt a képregényekben: tulajdonképpen ő is tipikusan a tudósból szörnyeteggé vált antihős, mint Doctor Octopus, vagy Gyík. Azonban rövidesen rádöbben, hogy mivé is vált, így úgy amellett tette le a voksát, hogy borzalmas képességeit az emberiség javára fordítja.

A trailer érdekessége, hogy a Sony további Marvel-filmjeihez is kapcsolódik, lévén láthatunk benne egy összefirkált Pókember-plakátot és Michael Keaton is megfordul benne, aki a Keselyűt alakította. Emellett egy pillanatra felvillan a Hazatérés, az Idegenben és a Venom címe is, ami egyértelműen arra utal, hogy ez a négy film kapcsolódik egymáshoz, azonban az is világos, hogy a 2017-es Tom Hardy féle Venomhoz hasonlóan a Morbius is a címszereplő saját történetét meséli el.

A film emellett egy újabb variációja sötét és világos oldal párharcának, viszont a Morbius új oldaláról és megközelíti meg a vámpír sztoriját. A főhős igazi dilemmája ugyanis, hogy megtalálja a gyógymódot az őt és másokat büntető betegségre. E „gyógyítás” hatására azonban Morbius hirtelen már nem lesz ember, lévén a “gyógyírnak” mellékhatása, hogy hősünk félelmetes, vérszomjas szörnyeteggé: vámpírrá változik. Ez a „mellékhatás”, amely Jared Leto érdeklődés felkeltette a karakter iránt, aki korábban bizonyos pletykák szerint Anne Rice Lestat-jának szerepét is eljátszhatta volna.

“A film egy bizonyos pontján Morbius azt kijelenti, hogy: ‘Egész életemben haldokoltam, de most élőbb vagyok, mint valaha.’ Azt hiszem, ez nagyjából összefoglalja a lényeget” – fogalmazta meg Jared Leto, aki nemrégi minden bizonnyal elveszítette Joker szerepét.

A Morbius várhatóan 2020. július 30-án látható majd a magyar mozikban. Jared Leto mellett a főbb szerepekben Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal és Tyrese Gibson is látható majd.

Forrás: Movieweb

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu