PlayStation 5-exkluzív nyitócímekkel rajtol el az új PlayStation?

Miközben a Microsoft fogyasztóbarátabb megközelítéssel fog élni az Xbox-exkluzív játékokkal (erről még külön szó lesz a nap folyamán), a Sony szembe mehet a „zöldek” elképzelésével.

A Kotakunak író Jason Schreier többnyire beavatottnak tekinthető, ugyanis gyakran előttünk tud meg részleteket a készülő játékokról, és valószínűleg a szakmai kapcsolatai révén a konzolokról is már hallhatott bennfentes információkat. A Kotaku Splitscreen podcasten mondott valamit Schreier, amit érdemes lenne idéznünk: „Hallottam, hogy néhány PlayStation 5-ös nyitócímet – nem mondhatom el, hogy mik ezek, mert valószínűleg a jövőben ezekről valamilyen tudósításom lesz – kizárólag PS5-ön lesz elérhető.”

Úgyhogy ebben a Microsofttal ellentétes szempontot képvisel az egyre inkább európai vezetőséggel formálódó PlayStation (erről a héten már szó esett; emiatt gyanakodunk, hogy eurocentrikus lesz a brand), ami azért is kiemelendő, mert általában az exkluzív játékok azok, amik alapján döntenek a vásárlók, hogy melyik konzol mellett teszik le a pénzüket. (Nem mindig, hanem általában – akinek nem inge!) És a PlayStation 5-re készülő játékok közül eddig csak egyet jelentettek be hivatalosan…

A The Game Awardson leleplezték le a Borderlands-sorozat mögött álló Gearbox következő játékát, a Godfallt, amiről nyíltan kijelentették: PlayStation 5-re készül. Emiatt pedig nem valószínű, hogy Randy Pitchfordék egy PlayStation 4-es változatot is összehozhatnak „az istenzuhanásból”. (A third-party, külsős címek persze cross-gen játékok lesznek, ahogy az új Assassin’s Creed is.)

Úgyhogy a PlayStation 5-nek valami nagyot kell dobnia, hogy az emberek tényleg váltsanak, mert nem biztos, hogy a Sony és a Microsoft által egyaránt beígért előző (vagyis még jelenlegi) generációs játékok (tehát a PlayStation 4-es, Xbox One-os alkotások) támogatása elegendő lesz. A PlayStation 5-ről már több helyről is hallottuk, hogy februárban kaphat egy bemutató rendezvényt (még az Assassin’s Creed: Ragnarokos szivárgás is említette a minap), és ott egyszerűen a Sony-nak meg kell győznie bennünket.

A PlayStation 5 valamikor az év végén kerül a boltokba, és kérdéses, hogy milyen áron teszi ezt majd. (Talán megtudjuk az E3-on. Vagy nem, mert lehet, hogy a Sony idén is kihagyja.)

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu