A Luke Skywalker szerepéről elhíresült Mark Hamill törölte Facebook fiókját

MOZI HÍREK – A Star Wars filmekből ismert Mark Hamill meg is indokolta döntését: elege volt abból, hogy Mark Zuckerberg teret a hazug politikai propagandát tartalmazó hirdetéseknek.

Ma már maga az amerikai szenátus előtt is híresen „nagyotmondó” Mark Zuckerberg sem tudja letagadni, hogy a Facebook szerepet játszott több ország, többek között az Egyesült Államok választásainak alakulásában. Már jó ideje követelik (szenátus), kérik (sajtó, közösség) Zuckerberget, hogy szigorúbban szabályozza a politikai hirdetéseket, de a Facebook alapítója makacsul ragaszkodik hozzá, hogy márpedig a hazug propaganda marad a Facebookon és pont.

Ezzel kapcsolatban nemrég Sacha Baron Cohen is kigúnyolta Mark Zuckerberg nemtörődöm és pénzsóvár álláspontját, amikor a Globe Globe-díj átadásánál egy maró szarkasztikus hasonlattal élve, kvázi arra utalt, hogy a Facebook akár náci propagandát is hirdethet.

Most pedig egy másik nemzetközi filmsztár, a Luke Skywalkert megformáló Mark Hamill Twitteren közölte Twitteren, hogy búcsút int a Facebooknak, és azt is hozzátette, hogy bár tudja, hogy ezzel nem okoz különösebb kárt, ő viszont jobban fog tudni aludni a döntés miatt. Azt is hozzátette, hogy többre becsüli az országot, mint a pénzt.

“Annyi csalódott vagyok, hogy Mark Zuckerberg többre tartja a profitot, mint az igazságosságot, hogy a Facebook-accountom törlése mellett döntöttem. Tudom, hogy ez egy nagy „kit érdekel”, de jobban fogok aludni az este.”

Mark Hamill tettére a Facebook semmilyen módon sem reagált.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu