Hivatalos: idén is távol marad a Sony az E3-tól!

Megerősítette a Sony azt, amit sejtettünk: folytatódik a cég távolmaradása.

„A Sony Interactive Entertainment egy alapos megfontolást követően úgy döntött, hogy nem vesz részt a 2020-as E3-on. Nagyon tiszteljük szervezetként az ESA-t [ők állnak az E3 mögött – a szerk.], de nem érezzük úgy, hogy az E3 2020 vízíója megfelelő helyszín lenne arra, amire idén koncentrálunk. A 2020-as nemzetközi eseménystratégiánkon fogunk építkezni, és több száz fogyasztói rendezvényen veszünk részt szerte a világon. Arra koncentrálunk, hogy a rajongóink a PlayStation-család tagjaiként érezhessék magukat, és hogy hozzáférhessenek a kedvenc tartalmaikhoz. Fantasztikus játékkínálatunk van, ami hamarosan jön a PlayStation 4-re, és a nemsokára megjelenő PlayStation 5-tel őszintén egy olyan év elé nézünk, amiben közösen fogunk ünnepelni a rajongóinkkal,” mondta a Sony Interactive Entertainment (innentől SIE-re rövidítjük) szóvivője a Gamesindustry-nak.

Erre a Twitteren reagált Phil Spencer, az Xbox-vezér az alábbi gondolatokkal: „A csapatunk keményen készül az E3-ra. Alig várjuk, hogy megoszthassuk mindenkivel, aki szeret játszani azt, ami előttünk áll. A művészeti formánkat folyamatosan a kreativitás és a technikai fejlődés köztes pontja inspirálja. 2020-as év egy mérföldkő lesz az Xbox csapata történetében.” Tehát kihasználta az alkalmat arra, hogy megerősítse: a Microsoft kinn lesz idén is Los Angelesben.

De térjünk is vissza gyorsan a Sony-ra – a többszáz fogyasztói esemény közül talán már meg is találtuk az egyiket épp a cég weboldalán – New York városában, a Sony Square-en január 14-e és február 16-a között (nem írtuk el, az ott tényleg egy hónapnyi időtartam) ottani idő szerint dél és este hét óra között kinn lesz a cég az Experience PlayStation keretein belül. Ez kb. a decemberi 25 Years of Play ünneplés folytatása lehet, azaz a Sony továbbra is ünnepelni fogja a patinás történelmét. De ez nem jelenti azt, hogy itt leleplezhetik le a PlayStation 5…

Eközben három illetőt is fülön csíptek San Francisco környékén – név szerint Hermen Hulstot (a SIE Worldwide Studios frissen kinevezett vezetőjét), Andrew Goldfarbot (Sucker Punch – nyáron jön tőlük a PS4-exkluzív Ghost of Tsushima), és Shuhei Yoshidát (Hulst elődjét; Shu új pozíciójában az indie fejlesztőkkel tartja a kapcsolatot) kapták el a régióban, és nem véletlenül. Itt egy videó látható, amin Hulst a levegőből videózza a területet, itt pedig egy fotón láthatjuk Goldfarbot és Yoshidát vacsora közben. Miért is voltak arrafelé? Felmerült, hogy a Sony San Franciscóban mutathatja be a PlayStation 5-öt, nem pedig New Yorkban (az eddigi pletykák februárra saccolták a Nagy Alma városában a bemutatót). És a SIE főhadiszállása San Mateóban van, kb. 30 kilométerre délre San Franciscótól… úgyhogy valami készül arrafelé, ha Hulst és Yoshida is arrafelé jár.

A PlayStation 5 az év végén érkezik – a pletykák szerint december elején, vagy november 20-án kerülhet a boltokba, akár a Gran Turismo 7-tel. Persze ez nem hivatalos.

Forrás: Gematsu, WCCFTech, PSL, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu