Kamu híreket terjesztenek a Prince of Persia újraélesztéséről

Elmagyarázzuk, miért nem lehetséges, hogy az egykori nagy kedvenc, a Prince of Persia trilógia folytatása elkészüljön.

12 nap óta jelent meg a Reddit fórumon az a pletyka, amelyről az IGN.hu is ír, hogy újabb Prince of Persia rész készülhet.

DanielBryan nevű felhasználó írta azt a videojátékos fórumon, hogy volt Belgrádban egy Ubisoft-konferencia, ahol „levetítettek egy 50 másodperces teaser trailert a következő Splinter Cell és Prince of Persia játékokról.” A Reddit poszt szerint mindkét címnél lineáris és sztoriorientált játékmenetre, lehetett számítani, és új grafikai motort fognak használni.

A rendkívül fantáziadús poszt szerint továbbá az új Prince of Persia a The Two Thrones cselekményét folytatná, a SC pedig a Blacklistet. Végül Daniel azt is írta, hogy a cég belgrádi munkatársai azt mondták: mindkét játék a következő generációra készül, leleplezni pedig az Assassin’s Creed Ragnarokkal együtt fogják őket a Sony egy februári rendezvényén.

Az üzenetet aztán egy bizonyos Donato_Andrea újraposztolta Redditen, aki később arról írt, hogy a Ubisoft egyik munkatársa állítólag saját maga kereste meg őt és még néhány részletet elárult az új Prince of Persiával kapcsolatban. A játék címe szerinte Prince of Persia: Dark Babylon lesz, és valóban a The Two Thrones után játszódik egy „bizonyos mértékig” felfedezhető Babilonban. A játékmenet szerinte hasonló lesz, mint a trilógiában, itt azonban az idősebb herceget kell majd irányítani, az ellenfél pedig a herceg egy sötét, másik dimenzióból átkeveredett képmása lesz. Végül a poszt még arra is kitért, hogy a karakter képességeit és páncélzatát úgy lehet majd személyre szabni, mint a legújabb God of Warban, amiből jó sokat merít a játék. Ebben a posztban is azt írják, hogy februárban fogják leleplezni, de megjelenni csak 2021 elején fog.

Nos, ez a két állítás mind szép és jó, azonban van pár elég erős indok rá, hogy miért biztos, hogy fake news-ról van szó. Az egyik az, hogy a Prince of Persia Two Thrones úgy zárult le, hogy a Herceget királlyá változtatták, a monarchiákban pedig nem szoktak „visszafokozni” valakit királyból hercegre, így lehetetlen, hogy ismét Hercegként rohangásszon.

Másrészről pedig egész egyszerűen nincs joga a Ubisoftnak újabb Prince of Persia játékot készítenie, lévén a jogok még 2013-ban visszakerültek Jordan Mechnerhez és azóta is nála vannak. Ha pedig visszakerültek volna a Ubisofthoz, azt már bejelentették volna, vagy kiderült, kiszivárgott volna.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu