Playdate: a hordozható kis „tekerős” kézikonzol rövidesen a fejlesztők kezében

RETRO – A Playdate retro és indie játékok iránt rajongókat szeretné meghódítani és 2020-ban már mi is a kezünkbe vehetjük.

Igazi indie játékokra szakosodott kézikonzol csemegét fejleszt a Panic nevű cég, amely alaposan meglepte a gamer társadalmat bejelentésekor. Ez a kütyü a klasszikus videojátékok korát idézi egy egészen különleges extrával: a konzol oldalán egy tekerőkar található.

A Panic nevű fejlesztőcég már 2019 végén bejelentette a kütyüt, amikor már a konzol furcsa megjelenését és a kar működését is bemutatták. A mostani friss információk szerint a fejlesztés nem áll le és rövidesen gyártani kezdik a kis masinát, hogy az előrendelések is beindulhassanak. A fejlesztők a bejelentés óta eltelt rövid időt arra használták fel, hogy a prototípushoz képest a kart kicsit jobban beállítsák és a szorosabban hozzáillesszék a konzolhoz, így meghosszabbítva a kis gép életciklusát.

Továbbá a konzolra fejlesztő cégek is megkapják majd a kis masinát, méghozzá külön fejlesztői gépre sem lesz szükség, lévén az alapkonzol is képes arra, hogy kísérletezzenek vele, így akár maguk a felhasználók is játékokat fejleszthetnek rá, ha értenek hozzá. A konzol fekete-fehér képernyője is klasszikus GameBoy-t idézi, viszont az ára már kicsit borsosabb: 149 dollárba kerül majd, ami nagyjából 45.000 Ft körüli árnak felel meg. (Magyarországi forgalmazásról még nem tudunk.)

A 2020-as év egyébként más retro kézikonzol tekintetében is különleges lehet, ugyanis a Playdate mellett egy másik ilyen kis masina is megjelenik majd: a Pocket. A szinte egy-az-egyben a Game Boy-t és a Game Boy Colort idéző kütyü kompatibilis lesz a Nintendo régi játékaival, méghozzá úgy, hogy a régi GB és GBC cartridge-eket is használhatjuk velük. A cég azt ígéri, hogy minderre emuláció nélkül is képes a kis gép.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu