Creed: Rise to Glory – Vedd fel a tigris szemét!

TESZT – Ki ne ismerné a Rocky-t, Sylvester Stallone saját maga által megálmodott, keresztülvitt és megfilmesített sztoriját, amelyben egy szinte teljesen ismeretlen bokszolóból végül világbajnok lesz.

 

A Rocky filmek mára bevonultak az igazi filmtörténeti klasszikusok közé, és Stallone éppen ezért modern folytatásokat is készített az eredeti, régebbi Rocky-filmekhez. Persze, az egykori sztár már kiöregedett, ezt ő maga is hamar belátta. Éppen ezért a hat másik film után inkább még két spin-off filmet is készített (Creed I-II), amelyben Rocky régi ellenfele és barátja, Apollo Creed fia a főhős. Ez a film ihlette meg a Survios stúdió munkatársait is a Creed: Rise to Glory című VR-játékukban.

Adonis, a bokszoló

A PSVR-ra készült alkotásban kapunk karrier módot, amelyben a címszereplő Adonis Creed pályáját egyengethetjük a helyi kocsmák bunyóitól egészen a rivaldafényig. Meg van benned minden ahhoz, hogy bajnokká válj, és dicsőséget szerezz a nevednek? Bizonyítsd be! Eddz fáradhatatlanul a legendás Rocky Balboa tanítványaként, és verekedd fel magad egyenesen a csúcsra! A hozzád hasonló fiatal, és sikerre szomjas ökölvívók mellett szembe kerülhetsz a filmekből ismert pofozógépekkel is… már ha elég jó vagy! Egészen filmszerű élményben lehet részed ebben a belső nézetes boxjátékban, melyben megtapasztalhatod a sportág verejtékkel kikövezett világát.

E játékmódban edzőnk és mentorunk pedig nem más, mint a híres Rocky Balboa, akit egy VR-mércével meggyőzően megformált Stallone-modell alakít.

Aki viszont inkább a saját karakteréből építene verhetetlen bajnokot, annak erre is lesz módja. Egy sor technikás és eltérő stílusú virtuális bunyós várja, hogy kiüssük a ringből. Továbbá, természetesen nem csak egyedül szállhatsz ringbe! Ha úgy gondolod, hogy szívesen összemérnéd az erődet egy cimboráddal, mérkőzzetek meg, hogy végre kiderüljön: ki a jobbik öklöző közületek!

Nem szúrhatták el, mert a fejlesztők nem érik meg szilvesztert!

Nem az első bokszszimulátor PSVR-ra, de az egyértelmű, hogy a grafikai téren a leglátványosabb és egyben a leginkább élethű szimulációt kínálja. A Sprint Vector fejlesztője, a Survios szerencsére kitett magáért, ami persze érthető: a saját (egyre nagyobb) rajongótáboruknak sem okozhattak csalódást és nem hozhattak szégyent a Rocky-filmekre sem.

A játékot emellett tökéletes vezérelhetőség jellemzi: a bevihető horgok, egyenesek, sasszézás és védekezés terén nincs párja a Creednek.  Ráadásul könnyű ezeket megtanulni: egy-két edzőtermi kör után már szabadon és magától értetődően mozgunk majd a ringben, amire szükség is lesz, lévén az egyre nehezedő ellenfelek brutális tempót diktálnak.

Én vagyok Creed!

A Creed: Rise to Glory azon ritka játékok egyike, ahol konkrétan elfelejtettem, hogy VR-szemüveg van rajtam, annyira beszippantott a koncentráció, hogy kipuhatoljam a másik gyenge pontját, védjem magam, ha hibázik, kihasználjam, ha én hibázom, túléljem. Konkrétan egészen addig eszembe sem jutott a valóság, amíg nem párásodott be az izzadságtól a headset mindkét lencséje.

A Creed emellett az első videojáték, amelytől izomlázam lett. Nem is akármilyen. Azóta persze VR-boxban is sokkal jobb vagyok, jobban bírom a valódi világ fizikai megpróbáltatásait is.

-BadSector-

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Pro:

+ Kiváló szimuláció
+ Remek grafika
+ Stallone is benne van!

Kontra:

– A PSVR headsethez kötődő macerás beállítás itt is idegesítő
– A mozgásra hatványozottan figyelni kell, hogy szeretteidet ne verd véletlenül orrba
– Kicsit nehézkes a sisakkal mozogni


Kiadó: Survios, Sony Interactive Entertainment

Fejlesztő: Survios

Stílus: VR sportjáték

Megjelenés: 2018. szeptember 25.

Creed: Rise to Glory

Játékmenet - 8.4
Grafika - 8.2
Szimuláció - 8.6
Zene/audio - 7.5
Hangulat - 8.2

8.2

KIVÁLÓ

A Creed azon ritka játékok egyike, ahol konkrétan elfelejtettem, hogy VR-szemüveg van rajtam, annyira beszippantott a koncentráció, hogy kipuhatoljam a másik gyenge pontját, védjem magam, ha hibázik, kihasználjam, ha én hibázom, túléljem. Konkrétan egészen addig eszembe sem jutott a valóság, amíg nem párásodott be az izzadságtól a headset mindkét lencséje.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu