Resident Evil 3 Remake: ki kicsoda? [VIDEO]

A Resident Evil 3 Remake több karakteréről (és ellenségről is) gyorstalpalót közölt a Capcom, és persze a Nemesis is kapott egy videót.

Kezdjük két ránk támadó lény jellemzésével: „Nemesis: az eredeti játék rajongóinak nem kell bemutatni, hogy mi (vagy ki) Nemesis. Azok, akik első alkalommal a tavalyi Resident Evil 2 (Remake) révén jártak Raccoon városában, jobban ismerhetik a Bioorganikus Fegyvert (Bio Organic Weapon – B.O.W.), amire Nemesis alapul – más néven Tyrantot, akit Mr. X-ként is ismerhetünk. Miközben az Umbrella a Tyrantot azért küldte Raccoon városába, hogy megölje az összes túlélőt, Nemesisnek pontosabb szerepe van. Egyedüli küldetése, hogy a városban tartózkodó S.T.A.R.S. csapat mindegyik tagját kiiktassa, és közéjük tartozik Jill Valentine is.

Az emberek kiütését kedvelő Tyrant-sorozattal szemben Nemesis harcban fejlettebb, így megkülönböztethető, és emiatt jóval halálosabb ellenség. A nagyobb intelligencia és a fegyverhasználat révén egy olyan szörnyről van szó, ami saját döntéseket képes meghozni bárminemű küldetés esetén, és hogy milyen fegyvereket használjon a céljainak teljesítésére. Ha ez nem lenne még eléggé rossz Jillnek, Nemesis ezeken felül hihetetlen gyógyuló képességgel bír, így majdnem elpusztíthatatlan lett. Mindegy, hogy hányszor kényszeríted térdre Nemesist, azonnal lábra kap, és egy csápjával készen áll a támadásra.

Óh igen, a csápok… Nemesis képes arra, hogy célpontjait messzebbről is megtámadhassa velük, vagy hogy megragadjon valamit, hogy magához húzhassa azt – például egy S.T.A.R.S.-tagot, aki próbál a halálos fogás elől elfutni. De te döntesz arról, hogy megtámadod ezt a kegyetlen szörnyet, vagy elfutsz előle – a túlélésért gyorsan kell döntened.” Szóval visszatérnek a csápok, amik az eredetiben inkább a játék második felétől (az óratoronytól) kezdett probléma lenni…

„Hunter: a hírhedt Hunter egy B.O.W., ami könyörtelenül az áldozataira vadászik. Először az első Resident Evilben láthattuk ezeket a mutáns, gyíkszerű, ugró lényeket, amik pengeszerű karmaikkal halálos sebeket ejtenek. A Raccoon városában szabadjára engedett Hunterek kevésbé ugranak; inkább a gyíkszerű mozdulatokat kedvelik, hogy nehezebben lehessen sarokba szorítani őket,” de ettől függetlenül továbbra is veszélyesek lehetnek, főleg ha ketten kombóban karmolnak ketté. (Ez az eredetiben elég könnyen bekövetkezhetett a kórházban…)

A Capcom az Umbrella Biohazard ellenintézkedési osztagának (Umbrella Biohazard Countermeasure Service, innentől csak UBCS-t írunk) tagjairól is közölt egy rövid jellemzést (és lesznek köztük új arcok is): „Carlos Oliveria: az UBCS tagjaként egy zsoldos, akinek célja a Raccoon városában levő túlélők felkutatása és kimenekítése. Bár gavallérnak tűnik, amikor először találkozik Jillel, Carlos gyakran fejest ugrik a veszélybe a segítséget kérőkért. Carlos sokszor az életét teszi kockára mások segítése érdekében, de jól alkalmazza a gerillaháborús tudását és a fegyverekkel kapcsolatos jártasságát.

A sztori során több ponton is Carlost fogod irányítani, hogy így jobban megismerhesd a hátterét. Az ő nézőpontja egy másik szemszöget mutat a kibontakozó eseményekről, és további részleteket lehet megtudni így arról, hogy miért küldte az UBCS Raccoon városába.” Tehát nem csak egy alkalommal fogunk Carlos bőrébe bújni (miután Nemesis megfertőzi Jillt a vírussal; ekkor kellett az óratoronyból a közelben levő kórházba kislisszolni az ellenszerért), hanem többször is. Ez komoly változás.

„Nicholai Ginovaef [itt megjegyeznénk, hogy Zinovievként is olvasható a japán elnevezésből kiindulva… – a szerk.]: ő az egyik megmaradt tagja az UBCS osztagának, akit kiküldtek Raccoonba. A Spetsnazban eltöltött évek miatt [az orosz hadsereg és biztonsági szolgálat különleges alakulatáról van itt szó… – a szerk.] hideg és ravasz, és jól ismert arról, hogy az önfenntartásért és a túlélésért mindent a háttérbe szorít attól függetlenül, hogy ez milyen hatással van másokra. Nicholai sosem gondolja meg kétszer a döntéseit, és mindent megtesz, hogy teljesítse a küldetését.” Nos igen, az eredetiben is eléggé könyörtelen figura volt…

„Mikhail Victor: az UBCS parancsnoka kemény orosz katonai tapasztalattal. Az UBCS zsoldosai tisztelik a vezetői képességeiért. Annak ellenére, hogy súlyos sérülést szenvedett, ami révén az osztag is romokban hever, továbbra is minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítse és megvédje Raccoon város túlélőit és az osztag további tagjait egyaránt. Abban reménykedik, hogy megtervezze a városból kivezető menekülő útvonalat, hogy evakuálja a rémálom túlélőit.” Tehát ő is jó figura a sztoriban (ahogy Carlos is; az eredetiben is segített nekünk a vonaton).

Még két illető az UBCS-ből: „Tyrell Patrick: a harcmezőn veteránnak számító Tyrell egy kiváló hacker, aki főképp a biztonsági és számítógépes rendszerek feltörésében és hatástalanításában tehetséges. Ő a hátvonalból segédkezik, és így kiegészítő Carlos belevaló attitűdjét, amikor közösen kutatnak a túlélők iránt Raccoonban. Murphy Seeker: homályos múlttal rendelkező amerikai ex-tengerész, aki mesterlövészként igazán tehetséges. Sajnos egy zombival való találkozása során megsérült, így sérülékeny, továbbá harci képességei is korlátozottak.” Kíváncsiak leszünk rájuk.

Két városlakó is kapott egy rövid leírást. Mindkettejük ismerős lehet – az eredeti Resident Evil 2-ben ugyanis, ha fegyverhasználat nélkül eljutunk a kezdőponttól a rendőrőrsig, akkor egy földalatti alagútban Brad zombija fog várni ránk, másikuk pedig csak a Resident Evil 3 elején tűnt fel rövid ideig: „Brad Vickers: az Arklay-hegyekben bekövetkezett kastély-incidens egyik túlélője [ez az első játékra utal – a szerk.], aki a S.T.A.R.S. biztonsági alakulat egyik tagja, és jó képességű helikopterpilóta. Eléggé szerencsétlen gúnynév ragadt rá, mivel gyakran az első adandó alkalommal elfut a veszély elől, de talán pont ezek az ösztönök azok, amik segítették a Raccoon városában kialakuló káosz túlélésében. Brad Jillnek is segített az Umbrella tiltott tevékenységei nyomozásában. Dario Rosso: Raccoon város lakóinak egyike, aki a külvárosban rejtőzködik egy raktárban. Sajnos Dario olyan dolgokat látott, amit senkinek sem kellett volna, amikor is a családját megtámadták a zombik, és emiatt óvakodik attól, hogy bárkiben is megbízzon… Jillt is beleértve. Valószínűleg traumán esett át a látottak miatt, és ezért nem akar elmenekülni a városból.”

A Resident Evil 3 Remake április 3-án jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re is. A Mercenaries minijátékot elfelejthetjük, helyette külön multiplayer szekció lesz a Resident Evil Resistance keretein belül… Az új képeket errefelé érdemes keresni.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu