Elhalasztották a Cyberpunk 2077-et!

Nos, akkor mégsem lesz annyira rázós az április, mivel a CD Projekt RED eltolta a Cyberpunk 2077 megjelenési dátumát…

A Square Enix egy láncreakciót indított el a Marvel’s Avengers és a Final Fantasy VII Remake halasztásával, mivel a CD Projekt RED bejelentette, hogy nekik is több idő kell a játékukra. Nézzük, mit írt Marcin Iwinski (a CD Projekt társalapítója) és Adam Badowski (a CD Projekt RED stúdióvezetője): „Fontos bejelenteni valónk van a Cyberpunk 2077 megjelenési dátumával kapcsolatban, és ezt ma meg szeretnénk osztani veletek. A Cyberpunk 2077 nem fog április folyamán megjelenni, mivel átraktuk a kiadás napját szeptember 17-ére.

A játék jelenleg kész és játszható állapotban van, de még mindig van munkánk vele. Night City hatalmas – tele van történetekkel, tartalommal és meglátogatható helyszínekkel, de pont emiatt van több időre szükségünk a játék belsős tesztelésére, kijavítására és finomhangolására. Azt akarjuk, hogy a Cyberpunk 2077-ből a maximumot hozzuk ki és a megjelenés eltolásával értékes hónapokat adunk magunknak, hogy a játékot tökéletessé tegyük. Az új megjelenési dátumhoz közeledve egyre többet fogtok majd hallani a játék fejlesztéséről. Alig várjuk, hogy Night City-ben láthassunk benneteket, és köszönjük a további támogatásotokat is!”

A CD Projekt RED leszögezte, hogy a halasztás nem a next-gen verzió miatt történt, tehát nem emiatt került a Cyberpunk 2077 megjelenési dátuma oly közel a PlayStation 5 és az Xbox Series X boltokba kerüléséhez. „Jelenleg a Cyberpunk PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re fog megjelenni, és ezen a téren semmi sem változott.” – mondta a halasztás bejelentése után megtartott konferenciabeszélgetésben Piotr Nielubowicz, a CD Projekt RED pénzügyi vezetője. „A terveink nem változtak. A Cyberpunk 2077-et mindig is PlayStation 4-re és Xbox One-ra terveztük. Persze, gondolkodunk a következő generációról, de jelenleg a kurrens generációra koncentrálunk – ez a tervünk még mindig érvényben van,” tette hozzá Adam Kiciński, a CD Projekt vezérigazgatója.

Megtudtuk, hogy mi a CD Projekt RED már bejelentett, de eddig nevén nem nevezett második AAA játéka. A lengyelek az IGN-nek elárulták, hogy ez a titokzatos projekt a Cyberpunk 2077 multiplayer része. Szeptemberben bejelentették, hogy nem kizárólag egyedül játszhatjuk majd a belső nézetes játékot, és arról is szó esett, hogy „kedvező” monetizációval (azaz mikrotranzakciókkal) fog rendelkezni a multis szekció. De erre még eléggé sokat kell várnunk: „Mivel a Cyberpunk 2077 elvárt megjelenése szeptemberben esedékes, és utána sok más eseményre is sor kerül majd, a Cyberpunk multiplayere nem valószínű, hogy 2021-ben megjelenik…”. A sok más esemény alatt arra gondoltak, hogy ingyenes DLC-kkel tovább fogják bővíteni a játékot, és talán arra akarnak koncentrálni 2020 végén és mondjuk 2021 első felében.

Úgyhogy a Cyberpunk 2077 szeptember 17-én fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, és talán a Google Stadia is az első nap megkapja majd, a multiplayer pedig 2022-ben jöhet… de akkor már gyanús lehet egy next-gen változat (az alapjátékból és a multis részből egyaránt), mivel addigra már kilenc éves lesz a PlayStation 4 és az Xbox One is.

Forrás: Gematsu, WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu