Elhalasztották a Cyberpunk 2077-et!

Nos, akkor mégsem lesz annyira rázós az április, mivel a CD Projekt RED eltolta a Cyberpunk 2077 megjelenési dátumát…

A Square Enix egy láncreakciót indított el a Marvel’s Avengers és a Final Fantasy VII Remake halasztásával, mivel a CD Projekt RED bejelentette, hogy nekik is több idő kell a játékukra. Nézzük, mit írt Marcin Iwinski (a CD Projekt társalapítója) és Adam Badowski (a CD Projekt RED stúdióvezetője): „Fontos bejelenteni valónk van a Cyberpunk 2077 megjelenési dátumával kapcsolatban, és ezt ma meg szeretnénk osztani veletek. A Cyberpunk 2077 nem fog április folyamán megjelenni, mivel átraktuk a kiadás napját szeptember 17-ére.

A játék jelenleg kész és játszható állapotban van, de még mindig van munkánk vele. Night City hatalmas – tele van történetekkel, tartalommal és meglátogatható helyszínekkel, de pont emiatt van több időre szükségünk a játék belsős tesztelésére, kijavítására és finomhangolására. Azt akarjuk, hogy a Cyberpunk 2077-ből a maximumot hozzuk ki és a megjelenés eltolásával értékes hónapokat adunk magunknak, hogy a játékot tökéletessé tegyük. Az új megjelenési dátumhoz közeledve egyre többet fogtok majd hallani a játék fejlesztéséről. Alig várjuk, hogy Night City-ben láthassunk benneteket, és köszönjük a további támogatásotokat is!”

A CD Projekt RED leszögezte, hogy a halasztás nem a next-gen verzió miatt történt, tehát nem emiatt került a Cyberpunk 2077 megjelenési dátuma oly közel a PlayStation 5 és az Xbox Series X boltokba kerüléséhez. „Jelenleg a Cyberpunk PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re fog megjelenni, és ezen a téren semmi sem változott.” – mondta a halasztás bejelentése után megtartott konferenciabeszélgetésben Piotr Nielubowicz, a CD Projekt RED pénzügyi vezetője. „A terveink nem változtak. A Cyberpunk 2077-et mindig is PlayStation 4-re és Xbox One-ra terveztük. Persze, gondolkodunk a következő generációról, de jelenleg a kurrens generációra koncentrálunk – ez a tervünk még mindig érvényben van,” tette hozzá Adam Kiciński, a CD Projekt vezérigazgatója.

Megtudtuk, hogy mi a CD Projekt RED már bejelentett, de eddig nevén nem nevezett második AAA játéka. A lengyelek az IGN-nek elárulták, hogy ez a titokzatos projekt a Cyberpunk 2077 multiplayer része. Szeptemberben bejelentették, hogy nem kizárólag egyedül játszhatjuk majd a belső nézetes játékot, és arról is szó esett, hogy „kedvező” monetizációval (azaz mikrotranzakciókkal) fog rendelkezni a multis szekció. De erre még eléggé sokat kell várnunk: „Mivel a Cyberpunk 2077 elvárt megjelenése szeptemberben esedékes, és utána sok más eseményre is sor kerül majd, a Cyberpunk multiplayere nem valószínű, hogy 2021-ben megjelenik…”. A sok más esemény alatt arra gondoltak, hogy ingyenes DLC-kkel tovább fogják bővíteni a játékot, és talán arra akarnak koncentrálni 2020 végén és mondjuk 2021 első felében.

Úgyhogy a Cyberpunk 2077 szeptember 17-én fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, és talán a Google Stadia is az első nap megkapja majd, a multiplayer pedig 2022-ben jöhet… de akkor már gyanús lehet egy next-gen változat (az alapjátékból és a multis részből egyaránt), mivel addigra már kilenc éves lesz a PlayStation 4 és az Xbox One is.

Forrás: Gematsu, WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu