Resident Evil 3 Remake: összehasonlítás az eredetivel és a Resident Evil 2 Remake-kel [VIDEO]

Ebben a videóban több, mint húsz évnyi fejlődést láthatunk Resident Evil 3 Remake-ben, továbbá a tavalyi Resident Evil 2 Remake is bekerült az összehasonlításba.

A Resident Evil 3: Nemesis, ami először PS1-re jött ki, már kezdett elkanyarodni az első két résztől, mivel jóval akciódúsabb irányzatot vett fel az elődökhöz képest, de még a tankszerű irányítás megmaradt. Látványban már kezdte a PlayStation képességeinek határait feszegetni (addigra már öt éve a piacon volt a konzol), és az újrajátszhatóság sem volt elhanyagolható. A Mercenaries minijátékban az UBCS három zsoldosának egyikét irányíthattuk, így Nikolai, Mikhail és Carlos irányítása között választhattunk, hogy a belvárosból egy vonattal kijussunk a külváros peremén levő raktárba, és a teljesítményünktől, elért időnktől, és megmentett civilektől függően (ugyanis az Umbrella papíron legalábbis ezért küldte ki az osztagot Raccoonba!) pénzt szerezhettünk, abból pedig jobb, korlátlan lőszerrel fegyvereket vásárolhattunk az alapjátékban. (Így aki azt akarta, hogy Jill Valentine egy korlátlan rakétával rendelkező rakétavetővel lőhesse pofán Nemesist, megtehette!) Ez sajnos ki fog maradni a remake-ből, ahogy korábban írtuk.

A Resident Evil 3 Remake látványban kifejezetten erős lesz, ugyanis az RE Engine, ami korábban a Resident Evil 7: Biohazardban, a Resident Evil 2 Remake-ben és a Devil May Cry 5-ben is használtak a készítők, idénre még inkább erősödött, és valószínűleg a Capcom úgy fejlesztette ki, hogy a next-gen platformokon (PlayStation 5, Xbox [Series X]) még inkább megmutassa, mire képes. A PS1-es eredetit értelemszerűen lekörözi, de hű maradt több ponton is hozzá (persze, Jill kinézete változott – korábban szó volt arról, hogy ki áll az arca mögött), de azért Carlost több ponton is irányíthatjuk majd (erről pedig tegnap esett szó). A Resident Evil 2 Remake-kel is össze lehet hasonlítani Jill „utolsó menekülését” (mivel eredetileg Biohazard: Last Escape címen jött ki Japánban a Resident Evil 3, és az szó szerint ezt jelenti), ugyanis a rendőrőrs közös pont lesz a két játékban, még ha időpontban nem is pont ugyanazon a napon fognak az események játszódni (a Resident Evil 3 Remake egy nappal a 2 előtt kezdődik, és egy nappal utána is ér véget…).

A Resident Evil 3 Remake és a Resident Evil Resistance is április 3-án jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu