Új szabadalmak a DualShock 5 kontrollerről

A DualShock 5 kontrollernek még nem is ez a neve (a Sony a PlayStation 5-tel ellentétben még nem keresztelte el…), de már erről is ömlenek a részletek.

Menjünk sorjában: az első szabadalmat a ResetErán találtuk. Ezt a szabadalmat többen is levédették, beleértve Nicolas Doucetet is. Ő a Sony Japan Studionak dolgozik, azaz teljesen közel van a tűzhöz. Az adaptív ravaszokról van benne szó, és két felhasználási módszert részleteznek benne. Az első a mászási mechanikákhoz köthető. A DualShock 5 ravaszai megfelelnek a játékban levő karakter kezeinek. A kontrollert valamelyest megdöntjük, és a ravasz gombokkal mászhatunk. Ha túl gyengén nyomjuk le a gombokat, akkor a karakterünk le fog pottyanni, mivel a fogása nem lesz eléggé erős ahhoz, hogy mondjuk egy szikla kiszögellésén maradjon; hasonló eredménye lesz a túl erős nyomásnak is. A megfelelő nyomási erő megtalálásában a kontroller vibrálása, vagy a játékban felbukkanó audiovizuális jelek segíthetnek.

A második alkalmazási módszer már-már a Wiimote-ra emlékeztet minket, hiszen a jellemzés egy tárgy elvágási mechanikáját taglalja. Aki mindig is arról álmodott, hogy körfűrészként akarja a kontrollert használni, megteheti. A ravasszal kezelhetjük a fűrész motorját és a kontroller megdöntésével hozzáérinthetjük a fűrészünket az elvágandó tárgyhoz. Ha fát vágunk, kevés ellenállást fogunk érezni, ha pedig követ, akkor eléggé be fog indulni a kezeink közt a DualShock 5. Itt is megemlítik a hangokat és a vibrációt.

A másik szabadalom a mikrofonról szól. Röviden és tömören: hangparancsokat adhatunk a DualShock 5-be épített mikrofonnal. A kontroller és a konzol egyes funkcióit így könnyebben, gyorsabban kezelhetjük, hasonlóan a PlayStation Assist funkcióhoz (erről korábban mi is beszámoltunk).

Korábban Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója már elhintette a PlayStation 5 nagyobb, eredeti funkcióit – lehetséges, hogy ezek is közé tartozhatnak. Ha pedig nem, akkor talán egy hónap múlva meglátjuk, mert sokszor hallottunk már a PlayStation 5 februári bemutatójáról, igaz, a Sony még nem bökött ki róla egy szót sem. A next-gen konzol az év végétől lesz kapható.

Forrás: WCCFTech, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu