Menu

Odavág a Ubisoft a Rainbow Six: Siege-et ért DDoS-támadásaiért

A francia kiadó nem veszi igazán jó néven, hogy a már több mint négy éve megjelent Rainbow Six: Siege, ám még mindig becsületesen támogatott játékát többször is elérhetetlenné tette néhány személy.

A Polygonon találhatjuk a vádiratot. Ezt csütörtökön nyújtotta be a Ubisoft egy kaliforniai bíróságon. Ebben bepereltek pár személyt – szerintük ők azok, akik felelősek voltak a rendszeres DDoS-támadásokért. A DDoS-támadást magyarul elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadásként nevezzük. Ezzel lebénítható egy informatikai szolgáltatás – ehhez elég például túlterhelni a szervert. Jelen esetben a Rainbow Six: Siege szerverei kaptak ilyen támadásokat, mégpedig hosszú időn keresztül. Ezt a Ubisoft szeptemberben megelégelte – az ősz során egy több irányú tervet jelentett be a cég, és ennek nagy sikere is lett: a terv nyilvánosságra hozatala után 93%-kal csökkent a DDoS-támadás gyakorisága.

A beperelt személyek amúgy az SNG.ONE weboldal mögött állhatnak. Ezen a site-on élettartamú szerverhozzáférést is lehet vásárolni (300 dollárért – ez kb. 90 ezer forintnak felel meg), de ha nincs annyi pénzünk, akkor havi előfizetést is igényelhetünk a támadásokhoz (ez pedig 30 dollár, kb. 9 ezer forint). A Ubisoft még egy képet is lőtt a weboldalról, amin a Fortnite-ot, a FIFA 20-at, és a Call of Duty: Modern Warfare 4-et (itt értelemszerűen a 2019-es Call of Duty: Modern Warfare-re gondoltak…) nevezték meg lehetséges célpontként.

A Ubisoft szerint a site tulajdonosai tudnak a szolgáltatásaik által okozott károkról, mivel megpróbálták velük megszégyeníteni és kigúnyolni a franciákat. (Még egy tweetet is idéz a dokumentum – ezt már nem tudjuk beágyazni.) Hozzátették, hogy egy kamu üzenettel is trükköztek a weboldal tulajdonosai. Ők azt állították, hogy a Microsoft és a Ubisoft elkobozta a weboldalt! A Ubisoft szerint az SNG.ONE bevallottan csak azt akarta ezzel elérni, hogy a francia kiadó beismerje a problémáit…

A Ubisoft még nem nyilatkozott az ügyről. Az SNG.ONE tartózkodik a nyilatkozattól.

Forrás: Polygon

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Elf lány (Warcraft)

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu